Zonder tegenslag Annemarie Worst naar winst in Overijse

Zonder tegenslag Annemarie Worst naar winst in Overijse

Overijse was dit jaar geen klassementscross maar het werd een zware druivencross voor de rensters. Lechner en Worst waren diegenen die de beste start namen maar op de Tenotsberg kwam iedereen op zijn plaats te zitten. Arzuffi, Cant en Brand zagen het voorin gebeuren en trokken wat bij om voorin plaats te vatten. In de tweede ronde was Annemarie Worst volledig los van haar concurrenten en Brand deed er alles aan om de achterstand op Worst te verkleinen. Vas en ARzuffi kregen in deze ronde de achtervolgers op hun wiel met onder meer de wereldkampioene Sanne Cant die haar goede vorm aan het vormen is.

Halfweg de wedstrijd had Worst een comfortabele voorsprong. Achter haar zaten ze met 3 rijdsters op 50 seconden. Brand, Vas en Arzuffi. Achter dit groepje volgde de grote groep met meer dan 1 minuut achterstand.

In de voorlaatste ronde diepte Worst haar voorsprong nog verder uit. Brand zette Arzuffi onder druk en ging op zoek naar de tweede plaats op het podium. Vas verachtte en viel terug in de wedstrijd. De rest van het deelnemersveld lag ver uit elkaar.

De laatste ronde werd voor Worst een triomf door Overijse. Ze kon genieten van wat zij de twee dagen na elkaar voor elkaar heeft gekregen. Een tweede plaats in Ronse en een overwinning in Overijse is zeker een goed resultaat na zo’n twee zware wedstrijden. Brand moest alleen zorgen voor een kranig tempo en haar tweede plaats binnen te halen. Arzuffi mocht als derde naar het podium. Topdag dus voor de dames van Bart Wellens.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Bart Knops