11 finaleplaatsen voor PMC Cycling rijders in Ravels

11 finaleplaatsen voor PMC Cycling rijders in Ravels

De BMX Rijders werden op zondag, 11 maart 2018 massaal in Ravels verwacht voor hun eerste wedstrijd meetellende voor de topcompetitie. De organisatoren hebben er alles aan gedaan om het parcours rijklaar te maken. Ook al waren er rijders die na de eerste rondjes verkenning op zaterdag al hun ongenoegen uitdrukten. Maar het was voor iedereen hetzelfde. Het kwam er dus op neer om je rijstijl wat aan te passen en dan lukte het wel.

Het werd voor de PMC Cycling rijders de eerste test om te kijken hoe ver ze stonden. Het was merkbaar dat de ‘Streepjesrijders’ het zeker niet slecht deden. Van klein naar groot mochten we stellen dat ze het er goed van af brachten. Maar liefst 11 rijders en rijdsters behaalde de finale en daar zijn we terecht fier over.

Bij onze allerkleinste was het meteen prijs voor Djenson Vandezande. Onder begeleiding van Björn Houben begon hij aan zijn eerste wedstrijd. De reeksen waren voor hem een beetje aftasten wat hij al kon en op die manier wist hij met een 3-3-2 zich te plaatsen voor de finale van de dag. Daar kwam hij uit op een zesde plaats wat zeker niet slecht is voor de eerste keer dat hij reed. Ook zijn jaargenoten deden het super : Seth Gijbels deed zijn uiterste best maar kwam helaas niet door naar de finale. Na afloop hadden we even een teleurstelling maar hij draaide het kopje snel om en ging al vol voor de volgende wedstrijd.

Bij de 8-jarige lieten de PMC Cycling rijders zich gelden. Met maar liefst vier rijders stonden zij in de finale. Dat betekende een half starthekke met streepjes : Bent Lenssen – Jens Gijbels – Kobe Beijsen en Lennert Laenen mochten gaan strijden voor de beste plaatsen in de finale. Wat Bent de ganse dag heeft gedaan deed hij nu opnieuw in de finale. Als een speer ging hij ervan door aan het starthekke. Hij gaf de anderen het nakijken. Vlot reed hij naar zijn eerste winst. Jens Gijbels probeerde het wiel te pakken maar een kleine hapering in de eerste bocht en de vogel was gaan vliegen. Maar hij kon toch mooi de derde plaats pakken. Kobe Beijsen en Lennert Laenen waren in strijd voor de zevende en de achtste plaats. De twee “kleine zebra’s” vochten voor elk puntje maar het voordeel kwam in de schoot van Kobe Beijsen terecht. Lennert Laenen moest zich tevreden stellen met een achtste plaats.

 

Ook bij onze girls 9/10 jaar kregen we twee rijdsters van PMC Cycling achter het starthekke. Melanie Lemmens en Anouck Verweij mochten de kleuren van de club hoog houden. Met glans deden onze dames het. Melanie die een mooie wedstrijd verreden had in Ravels met drie maal winst in de reeksen zag het helemaal zitten om nog een laatste keer te knallen in de finale. Ze trapte goed door aan het starthekke en ging met de voorste mee. Een vierde plaats was voor haar in deze finale het hoogst haalbare. Waar ze zeker tevreden mee was. Voor Anouck de jongste uit het gezelschap was het alles geven. Ze bleef mooi in het spoor van haar clubgenote en kon zo de vijfde plaats pakken. Hierdoor werd Anouck gebeten om het ook op training wat anders te gaan aanpakken om zo de kloof in de wedstrijd naar de kopgroep wat te dichten. Hou ze maar in de gaten in Gent. Daar gaat ze proberen om op het podium te eindigen.

Bij de boys 11 jaar kregen we Iljo Lenssen die was doorgestoten naar de finale. Concentratie aan het hekke maar bij het vallen van het hek trapte Iljo door en kwam hij niet weg aan het hek. Vooraleer hij kon vertrekken waren de anderen al lang vliegen. Hij haalde alles uit de kast om nog terug te komen. Hij slaagde er nog in om drie tegenstanders op te rollen en zo de vierde plaats te kunnen bemachtigen. Knappe wedstrijd gereden van de rijder uit Glabbeek.

Even kijken of papa Geert Lenssen het beter zou doen in de finale. Maar nee hoor ….. ook hij miste compleet zijn start en moest een heuse achtervolging uit zijn hoed toveren. Hij nam een doordachte move in de eerste bocht en kon zo al twee man oprapen. In de voorlaatste bocht nog eens een doordachte beweging en de vierde plaats was een feit. Naar het podium fietsen lukte hem net niet. Maar hij is zeker gebrand op revanche voor de volgende wedstrijd. We volgen het op de voet.

Maxim Jamar deed het bij de cruisers 17/29 ook heel goed. Met een nipte kwalificatie in de reeksen mocht hij het in de finale waarmaken voor PMC Cycling. Maar zijn startmove was niet zo goed en ook hij moest volledig in de achtervolging gaan. Het lukte hem niet om plaatsen goed te maken en moest tevreden zijn met een achtste plaats in de finale.

Jan-Viktor Vranckx begon met een minder goed gevoel aan de eerste wedstrijd. Niks lukte hem goed tijdens de trainingen van zaterdag en dat bezorgde hem wat muizenissen in zijn hoofd. De reeksen op zondag verliepen wat beter dan zijn training van zaterdag maar het was knokken om er bij te geraken. De kwartfinale behaalde hij al een derde plaats en dat gaf hem een beter gevoel in zijn hoofd om er alles aan te doen om de finale te halen. Met meer zelfvertrouwen begon hij aan zijn halve finale. Zijn rijstijl ging al wat soepelder en dat resulteerde in een derde plaats. Maar dan in die finale sloeg het noodlot toe. Hij wou een inhaalmanoeuvre uitvoeren in de tweede bocht en schoof volledig weg. Daar ging zijn strijd naar een goede plaats. Hij kwam uiteindelijk nog als achtste over de finish.

De pechvogel van de dag was Niels Claes. Tijdens zijn tweede manche kwam hij ten val en botste met zijn hoofd tegen de grond. Het eerste moment zag het er niet zo goed uit voor hem. Want hij was even het bewustzijn verloren. Maar al gauw kwam hij bij en bleek hij last te hebben van hoofd en nek. Voor de zekerheid werd hij afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis om een controle uit te voeren. Al bij al viel het nog wel mee en zien we Niels volgend weekeinde weer terug in actie in de tweede wedstrijd van de Topcompetitie in Gent.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts