Frans Claes wint de Raid des Monchiques in Algarve

Frans Claes wint de Raid des Monchiques in Algarve

Leuvenaar Frans Claes (Loving Hut MTB Team) heeft voor de 3e keer in zijn carriere de Raid des Monchiques in de Algarve (Portugal) gewonnen. In deze wedstrijd die tevens gold als Kampioenschap van de Algarve, ging Frans twee Portugezen vooraf.

Reactie Frans Claes:

“Zoals gewoonlijk in deze wedstrijd werd er ook nu weer snel van start gegaan. Maar ik pikte mijn wagonnetje aan en na een halfuur wedstrijd reden we met 4 op kop. Met in de kopgroep 2 renners van hetzelfde team was dit echter geen ongevaarlijke situatie. Gelukkig hadden zij de intentie om er een snel eerste uur van te maken om een podiumplaats veilig te stellen. Op de eerste lange helling van 7km dreef ik het tempo op en halfweg de klim moest er 1 concurrent de rol lossen. Met enkele stevige tempowisselingen probeerde ik ook de andere 2 eraf te rijden maar zij beten zich vast in mijn wiel. Na de eerste bevoorrading en 1u15min koers ging het parcours over in een glooiende weg met enkele steille maar kortere hellingen. Ik bleef goed doorrijden op de hellingen en boven op één van deze heuvels had ik 10 meter voorsprong op mijn 2 metgezellen. Voor mij het sein om er een snok aan te geven en het gat uit te diepen. Tot aan de 2de bevoorradingspost (km 58) reed ik een hoog tempo en was mijn voorsprong al opgelopen tot meer dan 3 minuten. De laatste 15km reed ik gedoseerd geconcentreerd naar mijn 3de zege hier in Monchique”.

 

“Ik ben zeer blij dat ik hier voor enkele enthousiaste supporters het zegegebaar kan maken. Ik kwam hier al 8 maal op trainingsstage en ook nu maakte ik er een mooie fiets- en trainingsweek van. Mijn speciale dank gaat dan ook uit naar b&b casa-jaede dat door de Belgen Luc en Freya wordt uitgebaat. Met uitzonderlijk goede zorgen en op maat gemaakt eten kan ik me hier telkens opnieuw in alle rust voorbereiden op de volgende wedstrijden. Monchique is dan ook een perfecte uitvalsbasis voor fietsers en mountainbikers die van natuur, mooie paden, goed weer en wat bergen houden. Een makkelijk parcours is er wel niet meteen te vinden, maar wie vooruitgang wil boeken moet af en toe grenzen verleggen en door de muur gaan hé”.

“Met enkel de World Series Marathon in Brazilië op 8 november op de agenda zit mijn seizoen er nu bijna op. En zoals het er op dit moment naar uitziet, ga ik ook volgend jaar verder met mijn eigen Loving Hut MTB Team. Met heel wat podiumplaatsen en reeds 14 zeges is 2015 overigens mijn meest succesvolle seizoen. Ik heb dan ook volste vertrouwen dat ik ook in 2016 een mooi seizoen kan draaien”.

Bron: PM