Engery Lab

Engery Lab

Energy Lab

ava

Een trainingsbegeleidingscentrum voor de occacionele recreant maar ook voor de topsporter.

In de zomer van 2009 werd het Energy Lab boven de doopvont gehouden. Dit was een mogelijkheid voor zowel de recreanten als de topsporters hun weg naar dit lab te doen vinden. Al verschillende rijders hebben een bezoekje gebracht aan het Energy lab om hun te laten testen en adviseren in het Energy Lab.

Namen zoals Sven Nys, de renners van Omega Pharma-Lotto, Kim Clijsters en vele mensen die op recreatieve wijze bezig zijn met lopen, fietsen, triatlon,…hebben dit initiatief goed bevonden. Zij hebben allen de testen doorstaan en de adviezen meegekregen. Dat zou hen moeten helpen bij het verder uitbouwen van hun carriere.

In navolging op het succes in Paal heeft het Energy Lab zijn activiteiten verder uitgebreid naar Zolder. Dit centrum is er niet alleen voor de topsporters maar ook voor de gewone man/vrouw die aan sporten wenst te doen. Diverse proeven dienen afgelegd te worden onder meer een inspanningstest – start to sport begeleiding – analyse van de lichaam samenstelling – advies over de voeding – …. Hier wordt dus echt alles in het werk gesteld om een optimale prestatie te kunnen verwezenlijken.

Het labo in Zolder ligt binnen de muren van het Circuit Zolder en leunt aan bij het BMX parcours. Dit geeft natuurlijk heel wat mogelijkheden om ieder naar behoren te adviseren.

We hopen hiermee dat we de deuren openzetten voor ieder die geholpen wenst te worden in de uitstippeling van zijn sportcarriere zowel als recreatief sporter als de topsporter onder ons.