2 opeenvolgende finales voor Iciar in de Worldcup Trial

2 opeenvolgende finales voor Iciar in de Worldcup Trial

De afgelopen 2 weken stond Nodrugs atleet Iciar Van Den Bergh aan de start van de Wereldbekers in Antwerpen en Walbrzyck in Polen. Na pech in de eerste 2 manches was het uitkijken in Antwerpen of Iciar, na een finale op het Europees kampioenschap, voor de eerste keer kon doorstoten tot de finale in de Worldcup.

Tijdens de kwalificaties op vrijdag nam Iciar alvast een schitterende start en legde een foutloos parkoers af. Met 0 strafpunten op 2 rondes won Iciar overtuigende de kwalificaties. Zaterdag werden dan de halve finales gereden, waar naast de 10 piloten geselecteerd in de kwalificaties samen met de top 10 uit de UCI ranking het tegen elkaar opnamen voor een plaats in de finales op zondag. Met slechts 6 strafpunten op 2 rondes wist Iciar zich te plaatsen voor zijn 1ste Worldcup finale.

Zondag was het dan zover, de 1ste Worldcup finale voor het thuispubliek, toch altijd wel iets speciaals. Na een spannende finale legde Iciar beslag op de 7de plaats, 1 strafpuntje verwijderd van de 6de plaats. Een klein beetje teleurgesteld omdat er misschien meer inzat kan Iciar toch geslaagd terugblikken op de campagne in Antwerpen.

Alhier een reactie van Iciar na Antwerpen: “na het missen van de 1ste 2 finales in de Worldcup kwam ik extra gemotiveerd aan de start. In Val d’Isère miste ik de halve finales door materiaalpech. In de eerste rond brak ik een velg en reed ik ook nog eens lek. Hierdoor miste ik een plaats in de halve finales. Eigenlijk een beetje mijn eigen schuld want de band was zo goed als versleten en ook de velg had zijn beste tijd gehad. Maar we hebben daar onze lessen uit getrokken en stonden in Antwerpen aan de start met een fiets die op en top in orde was. Met de 7de plaats ben ik wel tevreden. Mijn wedstrijd was niet super goed, maar zeker niet slecht. Ik ben misschien iets te hevig van start gegaan en heb dat moeten bekopen in de 2de ronde. Aangezien ik zowel de kwalificaties als de halve finales moet rijden, kwam ik niet zo fris aan de start het is wel best zwaar de 3 wedstrijden na elkaar.”

 

Afgelopen weekend stond de 3 de manche van de Worldcup op het programma in Walbrzyck, Polen. Een formule iets anders dan in Antwerpen waar het event over 3 dagen loopt. In Polen werden de wedstrijden over 2 dagen afgewerkt, met op zaterdag de selecties en op zondag de halve finales en de finales. Aan Iciar om dit weekend te bewijzen dat de finale in Antwerpen geen toevalstreffer was.

Op zaterdag won Iciar, net als in Antwerpen de kwalificaties met 13 strafpunten op 2 rondes. Guillaume Dunant haalde evenveel strafpunten als Iciar maar omdat Iciar meer zones foutloos gereden had won hij de kwalificaties. Zaterdagochtend stonden dan de halve finales op het programma.

Tijdens de halve finales eindigde Iciar op een 4de plaats, slechts 2 strafpunten verwijderd van de 3de plaats en bevestigde Iciar dus zijn goede vorm met een 2de finaleplaats in evenveel weken tijd. Enkele uren na de halve finales werden dan de finales gereden waar Iciar op een 5de plaats eindigde, slecht 1 strafpuntje verwijderd van de 4de plaats. Weer een mooie prestatie dus van Iciar.

 

Door deze prestaties stijgt Iciar ook naar de 13de plaats op de UCI ranking. Aan het begin van het seizoen stond Iciar nog op de 25ste plaats.  Iciar is dus nog maar 3 plaatsen verwijderd van de top 10, dus hopelijk kan Iciar zijn stijgende lijn aanhouden want de top 10 van de UCI ranking moet geen kwalificaties rijden en is rechtstreeks geplaatst voor de halve finales.

 

Op 20 augustus gaat  de laatste manche van de Worldcup door in Pra Loup Frankrijk, gevolgd door het Wereldkampioenschap begin september in Champèry Zwitserland. Hopelijk kan Iciar tijdens deze 2 wedstrijden zijn goede vorm bevestigen met een nieuwe finaleplaats