Aanleg BMX Piste Halle

Aanleg BMX Piste Halle

De eerste shop is gestoken in Kruisveld te Halle. Vanaf de lente 2015 zullen de BMX-ers aldaar terecht kunnen op een nieuwe track. Axel Goeman is aangewezen als voorzitter voor BMX Club Halle.

Op het Kruisveld in Halle is gisteren de aanleg gestart van een BMX-piste. BMX-liefhebbers zullen er vanaf de lente terecht kunnen.

 Met een speciale fiets zo snel mogelijk een hobbelig en bochtig parcours afleggen: dat is de essentie van de BMX-sport.

‘In de regio kan je voor deze sport nergens terecht. BMX‘ers uit Halle trekken naar Gent of Antwerpen om hun sport te beoefenen. BMX is een sport die in de lift zit. Bij de jongste Olympische Spelen was het de meest bekeken sportdiscipline op televisie’, zegt schepen van Sport Michel Bellemans (CD&V).

‘Wielerbond Vlaanderen, waarmee Halle al nauw samenwerkt voor wieleropleidingen voor jeugd in Halle, is al langer vragende partij voor een BMX-piste in het Pajottenland of de Zennevallei. Op het Kruisveld had Halle nog een restgrond achter de voetbalvelden die niet werd gebruikt, zodat de BMX-piste hier perfect kon komen.’

Met enige vertraging is het project deze week eindelijk uit de startblokken geschoten. ‘De plannen voor deze BMX-piste lagen al lang klaar. Van in de vorige beleidsperiode al was hiervoor budget uitgetrokken. Maar door allerlei technische redenen kon het startschot nu pas worden gegeven’, aldus Michel Bellemans.

‘Halle moet inderdaad besparen, maar dit is een oud project dat we in de tijd hebben moeten verschuiven en niet weegt op het budget omdat de centen hiervoor al opzij waren gezet.’

De BMX-piste bestaat uit een bochtig parcours van zo’n 300 meter lang. De bochten zelf worden in klinkers aangelegd, de heuvelruggen waar de fietsers over moeten in dolomiet. De start is gelegen op een verhoog, dat onderaan ook een bergruimte bevat.

De kostprijs van de nieuwe BMW-piste bedraagt 155.000 euro, waarvan de stad zelf 100.000 euro betaalt. De rest wordt gefinancierd met subsidies van de Nationale Loterij en van de provincie Vlaams-Brabant.

Deze week zat de Halse sportdienst samen met een aantal geïnteresseerden om rond de BMX-piste een Halse BMX-club uit de grond te stampen die de piste mee zou kunnen beheren en gebruiken. Er bleek voldoende interesse van Halse BMX‘ers die nu elders hun heil zoeken. Ook individuele BMX‘ers zullen van de piste gebruik kunnen maken als ze een reeks voorwaarden naleven, zoals ook op het skatepark aan De Bres het geval is.

 

bron : idh : artikel uit net Nieuwsblad Halle mobile.

Foto : Nieuwsblad Halle mobile