Alice Pirard tweede in Servië

Alice Pirard tweede in Servië

Alice Pirard ging in Servië UCI punten sprokkelen. Dat lukte aardig. Zo won ze donderdag de short track race. De dag nadien had ze dezelfde tijd in een klimtijdrit, samen met de Servische kampioene. Maar die werd als winnares aangeduid. Op zaterdag werd ze opnieuw tweede en dat werd ze ook dag nadien. Zodat ze uiteindelijk nipt de overwinning moest laten aar de Servische kampioene Crnogorac. Pirard blikt tevreden terug op haar vierdaagse, die haar toch heel wat UCI punten opleverde.

‘Ik heb de voorbije vier dagen in Servië gekoerst met de bedoeling om er een goede intensieve training van te maken alsook een aantal UCI punten te sprokkelen. Donderdag heb ik er de short track race gewonnen (UCI categorie C3) op een city-mtb parkoers.

Serbia S1 XCC China Town

De dag nadien begon de eigenlijke rittenwedstrijd (UCI categorie S1) met een klimtijdrit. Ik klokte er dezelfde tijd als Servisch kampioene Jovana Crnogorac, maar zij werd als winnares aangeduid. Op zaterdag was de point-to-point koers in het Fruska Gora nationaal park niet minder spannend. Het werd een hevige strijd voor de podiumplaatsen. Ik streed van start- tot slotklim met de Servische en Hongaarse kampioenes. Ik moest 3 seconden prijsgeven in de laatste klim en eindigde tweede. Alles was nog mogelijk op de laatste dag gezien de minieme tijdsverschillen. Ik gaf alles om die secondjes terug te pakken, reed de hele wedstrijd aan de leiding maar werd nipt geklopt in de sprint en eindigde dus alweer tweede. In het algemeen klassement van de driedaagse werd ik dus tweede, slechts vier seconden achter Crnogorac. Ik heb genoten van de boeiende strijd en verzamel zo heel wat belangrijke UCI punten.
Volgende weekend wordt er opnieuw een gelijkaardige city race en meerdaagse wedstrijd georganiseerd in de streek van Novi Sad.

Foto’s: Benoît Moyse en Pierre-Yves Toussaint

Bron: PM