Alle toppers aanwezig op spectaculaire Soudal Cyclocross Masters

Alle toppers aanwezig op spectaculaire Soudal Cyclocross Masters

Het veldritseizoen op een spectaculaire manier afsluiten, dat is wat de renners volgende woensdag in Waregem gaan doen. Nieuw op het parcours is de evenwichtsbalk en ook de estafettewedstrijd is een nieuwigheid op de Cyclocross Masters, waar ook de jaarlijkse hoogspringcompetitie niet zal ontbreken!

Alle toppers van het seizoen staan aan de start in Waregem: Wout Van Aert, Mathieu Van der Poel, Laurens Sweeck, Lars Van der Haar, Tom Meeusen, Kevin Pauwels, Klaas Vantornhout, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot…

ION HIGH JUMP

Net zoals vorig jaar verdedigt Tom Meeusen zijn titel in de hoogspringcompetitie. Door een nieuwe tribune tegen de kerk kunnen nog meer mensen deze spectaculaire wedstrijd volgen. Meeusen sprong vorig jaar 70 cm. Of wordt Wout Van Aert naast wereldkampioen ook Ion high jump kampioen?

ESTAFETTE

Met de estafette pakt de Cyclocross Masters uit met een nieuwe discipline. Ploegen bestaande uit twee mannen en één vrouw zullen het beste van zichzelf geven in de wedstrijd waarbij elke renner één ronde aflegt alvorens zijn of haar ploeggenoot aan te tikken in de wisselzone aan de aankomst. De ploeg die het snelste de drie ronden heeft afgelegd wordt eindwinnaar.

Ploegen kiezen zelf de volgorde van wie wanneer aantreedt, zodat het ook een tactisch spelletje kan worden: wie gaat voor een voorsprong in het eerste deel in de hoop dat de slotrijder de voorsprong kan behouden of wie houdt z’n sterkste pion voor de laatste wissel?

EVENWICHTSBALK

Ook de evenwichtsbalk is nieuw op het programma van de Masters. Halfweg het parcours moeten de renners een zandbak overwinnen. Niets speciaal zou je denken, maar niets is minder waar! De renners krijgen de keuze om door het mulle zand te ploeteren of over één van de 2 evenwichtsbalken te rijden. De renners die de balk aandurven winnen tijd op de collega’s die door het zand fietsen, maar je moet uiteraard wel recht blijven op de smalle balk. Welke renner maakt hier het verschil?

TOEGANG GRATIS!

De toegang tot het spektakel is helemaal gratis. Iedereen kan er vanaf 15u terecht voor de jeugdinitiaties. Om 18u is er de voorstelling van de renners en volgen de diverse wedstrijden elkaar snel op. De avond eindigt met de huldiging van Koning Winter, het jaarlijkse referendum van cycling.be.

Volgende zaterdag zendt Sporza een samenvatting van de Cyclocross Masters op één na de Omloop Het Nieuwsblad om 17u40.

Soudal Cyclocross Masters Waregem

Programma:
18u00: Presentatie renners
18u30: Estafette dames en heren
19u00: Ion High Jump
20u00: Wedstrijd elite dames (20 min)
20u30: Wedstrijd elite heren (30 min)
21u10: Podiumceremonie dames en heren
21u15: Kroning Koning Winter

Meer info op www.soudalclassics.be