Amerikaanse Hannah Arensman stopt met veldrijden

Amerikaanse Hannah Arensman stopt met veldrijden

De Amerikaanse Hannah Arensman (25) stopt met veldrijden. Het zegt je wellicht weinig, maar de reden van haar pensioen is best bijzonder. Arensman kapt ermee omdat ze het voortdurend moet opnemen tegen – en al geklopt werd door – transgender rensters.

Ik heb besloten om mijn carrière te beëindigen. Mijn familie was getuige van hoe een ‘man’ voor mij finishte. Ze moesten erdoor huilen.” De Amerikaanse Hannah Arensman hangt diep bedroefd haar fiets aan de haak. Ze pikt het niet langer dat transgender rensters mogen deelnemen aan vrouwenkoersen.

In haar laatste wedstrijd, de Amerikaanse kampioenschappen veldrijden in december, eindigde ze als vierde, geflankeerd door twee transgenders. De druppel voor Arensman. “’Mannelijke’ renners eindigden als derde en vijfde. Het ontmoedigt me om elke dag zo hard te trainen en dan te moeten verliezen van een ‘man’ die een oneerlijk fysiek voordeel heeft. Hoe hard ik ook train, het maakt niets uit. Ik voel mee met jonge meisjes die opgroeien in een tijd waarin ze geen eerlijke kans meer krijgen om de nieuwe recordhouders en kampioenen in de wielersport te worden.”

Bron: HLN.be

Foto: instagram Hannah Arensman