Anne Terpstra op hoogtestage voor het WK

Anne Terpstra op hoogtestage voor het WK

Anne Terpstra van het Habitat mountainbiketeam is op hoogtestage ter voorbereiding van het WK in Vall Nord (Andorra).

Het trainingskamp als voorbereiding op het WK is zeker geen plezier tripje. Er moet hard gewerkt worden om de laatste puntjes op de i te zetten, ook voor Anne en dat komt beslist niet aanwaaien. Op hoogte trainen is de eerste dagen zeker niet makkelijk. Met haar vorm zit het goed. Dat was ook het geval in Val d Sole, maar dat wordt nu nog wat aangescherpt. Anne had een offday in Val d Sole waar ze niet meteen verklaring voor heeft. Maar er zijn wat randzaken die misschien een rol hebben gespeeld.

Ook in Val d Sole werd Annefleur herdacht door de vrouwen en ook Anne is daar mee bezig geweest. Emotioneel is zo een dag zeker en dat kan onbewust een rol spelen. Niets menselijks is ook een topsporter vreemd. Anne is ook gegroeid en een veel constanter jaar draait en makkelijker en beter om kan gaan met de wedstrijden. Ze is rustiger en kan veel beter relativeren, wat al een winstpunt op zich is. De verwachtingen voor Vall Nord zijn hoog gespannen, normaal als je naar zo een wedstrijd toe werkt. Er wordt in ieder geval keihard gewerkt om beter dan top aan de start te staan en na het WK is het voor Anne nog niet gedaan. Er staan dan nog leuke en ook wel belangrijke wedstrijden op het programma.

Over één ding waren we het allebei wel eens. Daar boven zit iemand die er altijd bij is en ook daar rijden de meiden voor. Mountainbiken is niet alleen maar fietsen. Het is ook een lifestyle en een ding waar je mee bezig bent in de natuur. Genieten is er altijd bij, ook voor deze top sporters. Anne, we hopen op een heel goed resultaat en we houden je in het oog tijdens het WK.

Jan v Dijk