ANTHONY JEANJEAN en IVETA MICULYČOVÁ BMX Freestyle Europees kampioenen

Iveta Miculyčová (Tsjechië) en Anthony Jeanjean (Frankrijk) zijn de nieuwe Europese kampioenen BMX Freestyle Park, een spectaculaire discipline die vorig jaar haar intrede deed op het programma van de Olympische Spelen van Tokio 2020.
Het evenement vond plaats in München (Duitsland) als onderdeel van de multi-sport Europese kampioenschappen, sportkampioenschappen waarbij negen sporten in de Duitse stad worden georganiseerd.
De prachtige omgeving van het Olympisch Park was de locatie van de tijdelijke atletiekbaan waar in totaal 39 atleten uit 14 landen het tegen elkaar opnamen.
Na de spannende kwalificatierondes van donderdagmiddag gingen de finales erg gelijk op.

Bij de mannen won de Fransman Anthony Jeanjean zijn derde Europese titel van de drie edities die tot nu toe zijn verreden. Jeanjean was de ster van een geweldige finale en eindigde met 93,60 punten vóór Kielan Reilly (Groot-Brittannië), tweede met 92,10 punten, en de Kroaat Marin Rantes (88,80 punten).

Aan het einde van de finale bij de vrouwen, met de Olympische kampioene Charlotte Worthington (Groot-Brittannië), die enkele ongelukkige valpartijen moest incasseren, en de huidige Europese kampioene, de Zwitserse Nikita Ducarroz, won Iveta Miculyčová de titel met 80 punten na een uitstekende prestatie. De Tsjechische versloeg de Duitse Kim Lea Muller, die 78,60 punten verdiende, en de Franse Laury Perez die met 78,20 punten de bronzen medaille pakte.