Bart Wellens en Philipp Walsleben in de lappenmand

Bart Wellens en Philipp Walsleben in de lappenmand

ava

Geen Bart Wellens en Philipp Walsleben vrijdag in Niel.  Walsleben is getroffen door het cytomegalovirus, een vorm van klierkoorts. De Duitser kan momenteel zelfs niet trainen en ziet zo een heel stuk van zijn seizoen in rook opgaan.

Ook Bart Wellens staat vrijdag aan de kant. De renner van Telenet-Fidea bezocht vanmorgen opnieuw zijn dokter Peter T’Seyen en die verbood Wellens nog steeds van te trainen en te koersen. Er werd ook opnieuw bloed getrokken. De uitslag daarvan is morgen bekend.

“Niel komt sowieso te vroeg, sinds zondag heb ik geen fiets meer aangeraakt,” meldde Wellens. “Ook op de rollen rijden, lopen of zelfs wandelen gebeuren niet. “Gevolg is dat ik thuis zowat de muren op loop. Ik verveel me rot. Gelukkig is er ons dochtertje Lily waar ik me nu wat meer kan mee bezig houden. Voor het overige slaap ik veel wat dan weer een nefaste invloed heeft op mijn nachtrust. Ik slaap niet goed,” klinkt het teneergeslagen aan het nieuwsblad.

Of hij Hamme-Zogge rijdt, is nog niet beslist. “Dat hangt af van de uitslag van het bloedonderzoek,” aldus Wellens. “Als ik donderdag lichtjes kan trainen, wil ik zeker deelnemen. De Superprestige waartoe Hamme-Zogge behoort is immers het enige klassement waarin ik nog een goede eindklassering kan behalen. Ik zou dat bijgevolg niet graag verprutsen. De beslissing in dit verband valt pas vrijdag of zaterdag.”

Tekst: Brecht Toelen – Foto: Brecht Thaens