Beeckman en Panhuyzen (KTM Bikevision) op het podium in het buitenland

Beeckman en Panhuyzen (KTM Bikevision) op het podium  in het buitenland

Arnaud Beeckman, Vincent Berden en Kevin Panhuyzen van KTM Bikevision reden buitenlandse wedstrijden. Hun reactie hierover lees je hieronder.

Focus Górale na Start – Polen, Walbrz- U23

Heel mooi heel lastig en technisch parcours in Walbrzych (Polen). Ik stond op rij 3 om te starten maar na 100m zat ik al in 4de positie om het park en daarna het bos in te draaien. Op de eerste klim ging het niet goed en verloor veel plaatsen en kwam rond plek 12-15 boven. In ronde 2 kon ik bij 2 renners aansluiten die voor plek 10 reden.

Ik wou mijn eigen tempo rijden door het zeer zware parcours en daarom deed ik de
eerste 2 klimmen op kop van mijn groepje. Ik reed een mooi tempo op de klimmen en daardoor reed ik weg van de 2 anderen en reed ik op plek 10. Voor mij kon ik af en toe nog 2 renners zien rijden dus ik besloot halfweg ronde 2 om vol door te gaan en proberen aansluiting te maken. Ik bleef wat hangen dus ging in ronde 3 ook nog steeds vol door.
Op de 3 de klim van ronde 3 zag ik dat ik al wat naderde op de 2 renners maar even later in een afdaling ging mijn ketting van het tandwiel en moest ik de ketting er met de hand opleggen. Op het einde van ronde 3 was er een lange klim en daar zag ik dat ik door het ketting probleem toch wel wat tijd verloren had. In ronde 4 kwam ik op plek 9 te zitten door renner met materiaalpech. Ik bleef een mooi tempo onderhouden op de klimmen en kwam dichter op de renner van plaats 8. In ronde 5 moest ik even wat gas terug nemen. Vanaf ronde 6 was het terug proberen om plaats 8 te halen. en dat lukte in ronde 6. In ronde 7 was het plaats proberen plaats behouden en niemand dichter laten komen van achteruit. De laatste ronde kwamen er 2 renners wat dichter op mij maar ik naderde ook op plek 7.
Ik reed ongeveer 15 sec achter plaats 7 toen de ketting er opnieuw afviel. Snel gestopt en zo nog net voor de 2 renners achter mij kunnen blijven en plek 8 behaald en wat uci punten. De stijle lastige klimmen in Walbrzych lagen me wel.
Ook een mooie podium plaats behaal, want werd 3de bij mijn leeftijdscategorie (U23).’

KMC MTB Bundesliga, Bike the Rock – Duitsland, Heubach- Wedstrijd Vincent – U15

‘Dit weekend zijn we naar Heubach gereden in Duitsland om daar een kids wedstrijd te rijden. Het parcours was snel, kort (maar 880m) en vettig.
Ik startte als 14 en begon als 2de aan de startklim. Die positie kon ik 1 ronde volhouden en dan lang als 3de gereden.
De 5de ronde van de 7 kwam er iemand bij mij aansluiten en ik bleef er lang bij hangen tot in de laatste ronde. Toen moest ik lossen, het ging niet meer.
Uiteindelijk super tevreden vierde geworden.’

Wedstrijd Kevin Panhuyzen – U23

Na een stevige trainingsperiode was het nu tijd voor een eerste test richting het wereldkampioenschap, afgelopen dagen overheerste de vermoeidheid tijdens de trainingen maar ik hoopte dat ik net op tijd hersteld zou zijn voor de wedstrijd.
Het parcours was lichtjes gewijzigd ten opzichte van 3 jaar geleden, het einde van de afdaling ging nu over het downhill parcours wat toch wel een technische hoogstandje creëerde.
De basis van het parcours was wel nog steeds hetzelfde, een lange klim van ongeveer 10 minuten en dan nog een afdaling van een 5-tal minuten. Ik was erg slecht gestart, doordat ik èèn tandje te klein stond geraakte ik niet op snelheid.
Als we de eerste single track in draaide kon ik moeilijk opschuiven omdat iedereen langs elkaar bleef rijden. Eens ik kon opschuiven kon ik vrij makkelijk naar de top-5 toe rijden, Milan was ondertussen al een 20-seconden kunnen wegrijden van de rest van het pak.
In de lange afdaling konden we met 4 man terug bij Milan kunnen aansluiten.
In de 2e ronde moest Max Brandl lossen halverwege de lange klim, daarna bleven Ik, Frischknecht, Milan en nog een minder bekende Zwitser een heel tijdje samen.Het was elke ronde opnieuw vechten voor als eerste de afdaling in te duiken maar nooit kon iemand echt een groot verschil maken. In de 4e ronde moest Milan de rol vooraan lossen en zo zouden we met 3 man voor de medailles gaan strijden, die ronde zou ik ook als eerste de afdaling kunnen inrijden en met de nodige risico’s kon ik met een 5-tal seconden aan de laatste beklimming beginnen. Maar als snel kwamen de jongens terug bij me aansluiten, toch probeerde ik het tempo zo hoog mogelijk te houden in de hoop dat ze moesten lossen. Ik was niet sterk genoeg en de eerder geloste Max Brandl kwam zelfs terug aansluiten, hij nam direct over en jaagde het tempo de hoogte in. Ik kreeg het erg moeilijk en moest een aantal meters laten, op een iets vlakker stukje een beetje verder kon ik terug komen aansluiten maar tijdens het gevecht voor als eerste de afdaling in te gaan moest ik weer enkele meters laten. Ik kon pas als 4e de afdaling ingaan en de eerste 2 reden in het eerste gedeelte van de afdaling een 10-tal seconden weg, op een vlakker tussen stuk kon een inhaal manoeuvre doen waardoor ik 3e kwam te zitten. Het laatste gedeelte van de afdaling ‘de downhill’ ging ik met veel risico in waardoor ik kwam aansluiten bij de 2e in koers, jammer genoeg waren erg geen mogelijkheden meer om in te halen en zo werd ik 3e.

Best wel tevreden dat ik heel de wedstrijd voor de overwinning strijd!