Belgische rijders doen het goed in EK ronde 3 Messigny et Vantoux

Maar liefst 18 Belgische rijders konden zich in de EK ronde 3 Messigny et Vantoux in de finale rijden.

11150247_10202837800426174_91406070674828150_n EK Ronde in Messigny et Vantoux 2015

De eerste moto’s werden afgewerkt in een plesbuitje maar daarna werd het droger en konden de jongens en de meisjes vol gaan voor hun plaatsen. Voor vele Belgische rijders waren de moto’s al zo zwaar dat ze er niet door kwamen. Voor anderen lukten het wonderwel.

Bij de cruisers kregen we Bidonnet met een achtste plaats in de finale – Stijn Strackx met een derde plaats – Wesley Van Gastel met een vierde plaats – Koen  Van Duffel met een vierde plaats – Tonny STrobbe met een vijfde plaats en Colsol met een achtste plaats.

Voor Dries Brouns ging het mis bij de eerste heuvel van het parcours. Hij moest tevreden zijn met een achtste plaats in de finale. Mika Ooms nam een vierde plaats in beslag in de finale en zijn clubgenoot Iljo Lenssen mocht als zesde de finale afsluiten.

Emma Szekely kwam in de finale ten val op de eerste heuvel en moest de dag afsluiten met een achtste plaats in de finale. Merel Van Gastel deed het een plaatsje beter en werd zevende. Lotte Wolfs was tevreden met haar zesde plaats.

Kjelle Poets klikte uit in haar finale en moest vol in de achtervolging gaan. Ze kwam nog tot op het wiel van het peloton maar het lukte haar niet meer om plaatsen goed te maken. Een achtste plaats was het hoogst haalbare voor haar.

Dees Dewitte noteerde een vijfde plaats in zijn finale. Toffe bochten gereden en mooi de gaatjes dicht gehouden. Dat was voldoende om die vijfde plaats in te nemen.

11203062_890104077715008_5947715499857939425_n Dees Dewitte

Matisse Geraerts kwam zeer goed weg in het vertrek van de finale. Neo Tielens stond op acht en probeerde het tempo te volgen. Maar de rijder van Gear 2 win moest tevreden zijn met een achtste plaats in de finale. De overwinning ging naar zijn clubgenoot Matisse Geraerts.

Yentl Nys kwam niet zo goed weg in de finale maar ze deed er alles aan om zoveel mogelijk plaatsen goed te maken. Open gaten zoeken in de bochten en zo kunnen opschuiven naar een vijfde plaats. Dat is zeker niet slecht te noemen.

Michael Bogaerts mispakte zich een beetje in zijn start van zijn finale. Hij probeerde er alles aan te doen om het goed te maken in zijn bochtenwerk maar hij kwam er niet door en moest tevreden zijn met een zevende plaats.

11178307_10152876715663869_1644463600348184200_n Michael Bogaerts in EK Ronde 3 Frankrijk

We mogen terecht fier zijn op onze Belgische delegatie. Op naar de volgende ronde.