Veldritten Bellem – Beernem – Wortegem Petegem – Contern

Op diverse plaatsen kwamen de renners/rensters van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team – Lake Cycling – Zannata bikes aan de start. Ook daar hielden zij de kleuren hoog en konden mooie ereplaatsen uit de brand halen. Winst voor Lore De Geest bij de meisjes in Bellem. Sharyl De Soesitter pakte ook winst in Wortegem Petegem.

Bellem 28 oktober 2018

Miel Dekien stond aan de start in Bellem. Deze wedstrijd werd georganiseerd door LRC. Er stonden 46 deelnemers aan de start en Miel kon zich naar de zevende plaats fietsen. Hij had pech met de lottrekking en moest achteraan plaats nemen. Hij mistte compleet zijn start en moest aan een helse achtervolging beginnen. Dan nog zevende binnen komen is zeker een prachtprestatie van deze knaap.

Lore De Geest stond ook aan de start van deze wedstrijd. Zij stonden met 48 aan de lijn. Ze werd 27e algmeen en kon een eerste plaats pakken bij de meisjes .

Beernem

Bij de 13 jarige jongsens kregen we 23 deelnemers aan de start waaronder Miel Dekien. Hij had zijn zinnen op deze wedstrijd gezet en wat voor een wedstrijd reed hij hier. Hij kon zich naar de derde plaats brengen. De overwinning ging naar Thorben Allaer. De tweede plaats was voor Vancompernolle Tibo en dan als derde kwam onze knaap over de finish.

Ook bij de jongens van 14 jaar hadden we een rijder van de ploeg aan de start. Lewis Delaere hield de kleuren van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team hoog. Hij kwam met 39 rijders aan de lijn en het ging snel in de wedstrijd. De winst ging naar D’hondt Ibe voor Hierbout Toon en de derde plaats ging naar De Dobbelaere Born. Lewis mocht tevreden zijn met een 14e plaats op 2.25 van de winnaar.

Wortegem Petegem

De familie De Soesitter maakten de verplaatsing naar Wortegem Petegem om daar hun kunnen de toon te spreiden. Op een voortreffelijke manier kon Shanyl de schoesitter de bloemen mee naar huis rijden. Er lag alles in dit parcours. Banden waar ze over moesten – een zandbak – schuine flanken. Echt een moeilijke wedstrijd. Dus een knappe prestatie voor Milwaukee Alphamotorhomes cycling team – Lake Cycling – Zannata Bikes.

Ook Steven kwam aan de start. Hij maakte er een mooie wedstrijd van.

Contern (Luxemburg)

Voor Suzanne Verhoeven was het niet haar beste cross-weekeinde. In Contern kon zij wel een mooie zesde plaats verzilveren maar de dag voordien had ze geen al te goed gevoel en kwam ze in Neerpelt als 14e over de streep.  IN Contern was een mooi rondje neergelegd. Suzanne kwam met een goed gevoel richting deze omloop heen. Dit is een omloop die ze heel graag reed. Het was wel koud en de wind gierden door de lijven heen. Het was echt eens cross weer voor de eerste keer in het seizoen. Bij de start voelde Suzanne al dat het niet ging lopen zoals ze gehoopt had. Weer ontbrak de kracht haar. Ze probeerde de schade te beperken en haalde een zesde plaats uit de mand.

De andere dames die voor Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team – Lake Cycling – Zannata fietsen aan de start stonden waren Lindy Van Anrooij, Mascha Mulder, Ester Van der Burg. Lindy kon een vijfde plaats bemachtigen. Achter haar kwam dus Suzanne Verhoeven over de finish. De ander dames waren niet ver weg. Ook Mascha maakte een goede beurt en kwam als achtste binnen. De elfde plaats was er voor Ester Van der Burg.

Bij de elites/beloften stonden er 67 rijders aan de start. Matthias Van Roy en Mees Hendrikx hadden niet het geluk bij de start. Ze moesten helemaal achteraan starten. Dan is het al alle hens aan dek om je goed te positioneren. Maar het lukte niet voor Mees Hendrikx. Hij kwam slecht weg en kreeg in de wedstrijd nog twee maal af te rekenen met mechanische pech. De ketting liep af waardoor hij plaatsen verspeelde. Voor de jongens van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team – Lake Cycling – Zannata Bikes was het aanklampen. Matthias Van Roy behaalde als 20e de finish en Mees moest tevreden zijn met een 34e plaats. Mees Hendrikx kan zich gaan opmaken voor zijn volgende wedstrijd die volgend weekeinde plaats heeft in Rosmalen. Het Europese Kampioenschap. We wensen hem heel veel succes toe.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : renners zelf