Bike4life 2016 was echt fietsen voor wat je waard was…

Bike4life 2016 was echt fietsen voor wat je waard was…


Niederfeulen kende een zware 8e editie van het MTB-event Bike4Life 2016. Op 30 april 2016 vond, met vele deelnemers uit België, Duitsland, Nederland en de thuisbasis Luxemburg, de 4 uurs wedstrijd Bike4Life plaats. 

Marc Olinger (secretaris van Mennien.lu, de organisatie van Bike4Life) lichtte toe dat dit evenement plaatsvindt om geld in te zamelen voor “Sunnybox.lu”. Het project heeft als doel, kinderen te waarschuwen voor de gevaren van de zon. Ieder jaar komen ongeveer 400 schoolkinderen in Luxemburg in contact met dit project. Gilles Deltgen, de voorzitter van Mennien, weet als geen ander hoe huidkanker je leven kan veranderen; hij heeft zelf een zware vorm van huidkanker overwonnen. 

In de ochtend zagen we 76 kinderen van start gaan in de speciale kidsraces. In de middag was het aan 18 solorijders en 52 teams om glans te geven aan een uiterst natte en modderige 4 uurs race. Alles was uit de kast gehaald om ook de toeschouwers een mooie dag te bezorgen, van springkussen, live muziek, tot aan de uitmuntende verzorging van de innerlijke mens. Echter de factor zon ontbrak aan het geheel. Het parcours werd na twee uur wedstrijd behoorlijk ingekort, daar vele gedeeltes totaal stuk gereden waren. De vele glijpartijen eindigden voor enkelen in de koude beek naast het uitgezette parcours.

Bij de teams met licentie was het een spannende strijd tussen Kassel.lu en Garage Deltgen, echter het team van Kassel.lu liet het niet toe ingehaald te worden. Bij de solorijders nam Leander Hamelink direct de kop en net als bij de vorige editie nam hij de eerste prijs mee naar Nederland. Voor de solorijders dit jaar met extra beproeving, zij werden in de gelegenheid gesteld om hun fiets schoon te maken tijdens de wedstrijd, daar ze anders het einde nooit fietsend zouden kunnen halen. Met de complimenten voor de organisatie, daar er direct ingespeeld werd op het slechte weer en de bikewash gedurende de wedstrijd uitgebreid werd met hoge drukreinigers.

Solo:|
1.         Leander Hamelink
2.         José Marques
3.         Pascal Wenzel

Bike4Life

Teams met licentie:
1.         Kasel.lu
2.         Garage Deltgen
3.         Team Dampmaschine

Recreanten:
1.         Op d’Saït
2.         Red Rock Challenge

3.         Ierbessebulli

Komend jaar zal de 9de editie plaatsvinden op 6 mei 2017, de standplaats is echter nog niet bekend.
Verslag en foto: Eline Linssen