Bisnummer voor Julie Bresset in Offenburg

Bisnummer voor Julie Bresset in Offenburg

De Franse Julie Bresset heeft na Dalby Forest nu ook de wereldbekerproef in Offenburg gewonnen. De leidster in de tussenstand klopte de Canadese Catherine Pendrell en de Italiaanse Eva Lechner.  Githa Michiels eindigde 54 ste en Kristien Nelen 62 ste.

Bij de beloften won, net als vorige week, de Française Pauline Ferrand Prevot.

In de tweede ronde gaf Bresset haar tegenstanders al een tik en kwam alleen aan de leiding. Maar na een uitschuivertje kwam Pendrell terug postvatten bij de Franse kampioene. In de voorlaatste ronde reed Bresset dan weg bij de Candadese. Ze bouwde haar voorsprong al snel uit tot 25 seconden en de buit was binnen. Pendrell moest vrede nemen met de tweede plaats en Eva Lechner presteerde weer knap met een derde stek.

Githa Michiels en Kristien Nelen bengelden de hele wedstrijd rond  plaats 50 en 60 en werden respectievelijk 54ste en 62ste.

Bij de beloften reed  Pauline Ferrand Prevot al van in de eerste ronde van haar tegenstanders weg. Ze reed van start tot finish aan de leiding en zegevierde makkelijk voor de Hongaarse Barbara Benko en de Française Fanny Bourdon. Elise Marchal eindigde knap als vijftiende na een pittig duel met de Nederlandse Rosanne Slik.

 

Erik Braeken en Christel Dislaire vanuit Offenburg