BKCP-Powerplus gaat ook voor opleidingsteam

BKCP-Powerplus gaat ook voor opleidingsteam

ava

Het veldritlandschap zal er komend seizoen iets anders uitzien. Na Landbouwkrediet en Telenet-Fidea, heeft BKCP-Powerplus gisteren op de persvoorstelling ook een jongerenteam voorgesteld. Het team van Christophe Roodhooft plaatst haar jongeren en dame bij de BOXX veldritacademie.

“Opleiding wordt steeds belangrijker,” het lijkt de uitspraak van de start van dit seizoen te worden. Ook BKCP-Powerplus kon niet achterblijven. Met de BOXX veldritacademie willen ze de jeugdrenners een sterke opleiding geven onder leiding van Adrie van der Poel en Marc Dierickx.

Het neventeam huisvest negen renners, waaronder Sanne Cant en beloften Michael Vanthourenhout. Met Martijn Budding, Daan Hoeyberghs, Jelle Van den Dries, Matthias Vanden Keybus, Mathieu van der Poel en Matthias Van de Velde hebben ze ook een uitgebreide juniorenkern.

Niels Albert gaat voor WK

De toekomst is verzekerd met de opleidingspiramide, maar ook dit jaar wil BKCP-Powerplus scoren. Dan wordt er vooral gekeken naar kopman Niels Albert. De renner die vorig jaar zijn seizoensstart in rook zag opgaan door knieproblemen, is er dit jaar volledig klaar voor. De man uit Tremelo hoopt volledig in vorm te zijn voor de eerste wereldbeker, al is zijn hoofddoel de wereldtitel in Koksijde.

Bij de elite krijgt Albert steun van Dieter Vanthourenhout, Radomir Simunek en Philipp Walsleben. Bij de beloften hebben ze met onder meer Wietse Bosmans één van de sterkste renners in hun rangen.

Brecht Toelen