Complicaties bemoeilijken revalidatie Stef Boden

Complicaties bemoeilijken revalidatie Stef Boden

ava

De revalidatie van Stef Boden verloopt niet helemaal zoals verwacht. De belofte van Sunweb-Revor  moest na een zware val in de mountainbikewedstrijd in Averbode onder het mes voor een blessure aan zijn knie. Na een geslaagde operatie waren er toch complicaties.

“Plots stond die knie weer gezwollen. Een bloeding op de wonde, waardoor ik nog eens twee weken gedwongen werd om te rusten met een drukverband op de knie,” vertelde Stef Boden op Sunweb-Revor.be  “Daardoor liep ik in mijn revalidatie opnieuw enkele weken achterstand op. Uiterst vervelend.”

“Al een tweetal weken kan ik opnieuw trainen: fitness, zwemmen, … En fietsen, natuurlijk. Na iedere trainingssessie moet ik die blessure nog behandelen met ijs, maar in principe is het ergste voorbij,” ging de Kempenaar verder. “Ik mik nu op de teamstage in Sankt-Moritz, waar ik normaal bij moet kunnen zijn. Daarna doe ik nog enkele weken ritme op in wegwedstrijden, waarna ik – iets later dan de anderen weliswaar – het veld induik.”

Micki van Empel dan toch onder het mes

Ook in het kamp van Telenet-Fidea waren er problemen. Micki van Empel heeft al geruime tijd last van zijn schouder en een operatie was onvermijdelijk.

 “Ik had na de operatie wel veel last van misselijkheid en overgeven. Maar de operatie is goed gegaan,” vertelde van Empel op zijn website. “Ze hebben ter versteviging van mijn schoudergewricht een stukje bot gebruikt wat ze in de buurt van mijn sleutelbeen hebben verwijderd. De spier die daar zit hebben ze wat verplaatst richting de kom voor meer stevigheid. Ik hoop dat hiermee alle problemen mee van de baan zijn.”

Brecht Toelen