EK Ronde 7-8 Blegny voor PMC Cycling Rijders

De Europese Ronde 7 en 8 ging door in Blegny. Enkele PMC Cycling rijders maakten de oversteek naar Wallonie om daar hun kansen te verdedigen. Voor Anouck Verweij 2 x een derde plaats – Bent Lenssen 6e plaats in finale ronde 7 bij de boys 8 en Jan Viktor Vranckx 7e plaats finale boys 15/16 jaar in ronde 8

Maar liefst 800 rijders maakten de verplaatsing naar Blegny om daar deel te nemen aan de Europese ronde deel 7 en 8. Ook enkele van onze PMC Cycling rijders gingen hun kansen wagen.

Voor Anouck Verweij was het deelnemen bij de girls 9 jaar. Ze waren maar met zes deelnemers waardoor zij geen finale mochten rijden. Anouck heeft zich over de twee dagen van haar beste kant laten zien maar haar starten waren zeker niet super te noemen. Dus moest ze telkens proberen om alles recht te trekken op de diverse lijnen van de track. Op de beide dagen slaagde zij erin om zich naar de derde plaats te fietsen. Daardoor had ze ook het eindbordje van de derde plaats in de finale. Nu kan zij zich volledig gaan voorbereiden op haar deelname aan het wereldkampioenschap in BAKU.

Jente Gregoire kwam in actie bij de boys 10 jaar. Tijdens de zevende ronde in Blegny had Jente een super goed gevoel. Dat zette hij om in zijn allereerste kwartfinale op een Europese Ronde. In deze kwartfinale had hij een mindere start en dit verlies kon hij niet meer goedmaken in zijn wedstrijd. Hij werd achtste. In de achtste ronde had hij een topgevoel in de trainingen maar in zijn reeksen trof hij sterke concurrentie en kon hij dit gevoel niet omzetten. Hij eindigde drie maal als zevende en hiermee viel het doek over zijn EK in Blegny.

Jan-Viktor Vranckx : in zijn zevende ronde van het Europees Kampioenschap was voor hem eentje waarbij hij vlot door zijn reeksen kwam. 3-3-2 waren zijn resultaten. Hierdoor kreeg hij uitzicht op de 1/8e finale. Hierin nam hij een mindere start maar kon dit in de eerste bocht helemaal rechttrekken. Hij kwam vierde binnen. Dus ticket voor de kwartfinale. Daar sloeg het noodlot toe. Een concurrent reed op zijn pedaal waardoor hij tot volledige stilstand gedwongen werd. Hij moest even wachten en daarna herstarten maar de andere rijders waren al gaan vliegen. Een zesde plaats was hiermee het hoogst haalbare. In zijn achtste ronde verliep het beter. De reeksen 4-3-3 waardoor hij opnieuw doorging naar de 1/8e finale. Daar kon hij opnieuw de vierde plaats binnen rijven. De kwartfinale verliep bijna hetzelfde als zijn 1/8e finale. Ook de vierde plaats. Dus was er een mooie uitgang gemaakt richting finale. Eerst zijn halve finale waar hij al heel wat kleppers bij zich kreeg. De tegenstanders lieten niks aan het voorval over en zette hem meteen vanuit de start onder druk te zetten. Hij deed hetzelfde als in zijn voorgaande reeksen en haalde de vierde plaats binnen. Het geluk kon niet op : finale op een EK. Dat was genieten maar zijn start was niet super en het was dus achtervolgen van begin tot einde : 7e plaats was het hoogst haalbare.

Nand Martens nam deel aan de achtste ronde van Europees Kampioenschap. Zijn eerste reeks ging redelijk. Hij nam de vierde plaats. In zijn tweede reeks had hij een super slechte start en moest alle zeilen bijzetten om terug te vechten. Hij kwam als vijfde binnen. Dus die derde reeks zou alles bepalen. Daar verliep zijn start redelijk en kon hij zijn tweede plaats veilig stellen. Hierdoor kon hij doorstoten naar de kwartfinale. Helaas kreeg hij daar zware concurrentie te verwerken. De achtste plaats was het hoogst haalbare.

Brend Van Aerschot kwam uit bij de boys 11 jaar. Op zaterdag behaalde hij 4-3-4 waardoor hij naar de 1/4 finale mocht. Daar werd hij 6de na klem gezet te worden in de start.Op zondag kwam hij in een zwaardere reeks te zitten en moest hij alles uit de kast halen om zich te kunnen kwalificeren. In zijn eerste reeks behaalde hij een zesde plaats in de andere reeksen behaalde hij telkens de vierde plaats. Helaas was dit niet voldoende om door te stoten naar de volgende ronde.

Voor de gebroeders Lenssen verliep het tijdens de ronde vrij goed. Brent wist in de zevende ronde een 6 finale te pakken bij de boys 8 jaar. Zondag verliep het hem minder goed. Hij kwam tegen het achterwiel van een concurrent terecht in de halve finale waardoor hij ten val kwam en zijn ticket voor de finale verloor. Iljo kwam door tot de halve finale met een zevende plaats in ronde 7 en in ronde 8 werd hij zesde.

Dean Wouters kwam niet door zijn reeksen noch in de zevende ronde 6-6-6 als in de achtste ronde 7-7-7 (met een val in de tweede reeks).

Donnelly Lambrichts ging zijn kunnen testen bij de boys 13 jaar. Op zaterdag verliep het hem niet zoals hij wou. De starten lukten niet. Hierdoor werd hij op achtervolgen gezet. Na de reeksen was het voor hem einde verhaal. 6-5-6 waren de uitslagen. Op zondag zat er meer kracht in de benen van Donnelly. Maar helaas kwam hij niet door de reeksen. Veel rijders hadden dezelfde punten waardoor de laatste reeks doorslaggevend was. Dat was voor hem een vijfde plaats en net te veel punten.

Jorden Biesmans probeerde het bij de cruisers 17-24 jaar. Op zaterdag niet met succes. 4-5-5 gaf geen ticket naar de volgende ronde. Op zondag gaf hij een betere indruk maar ging niet vol in zijn start. Het werd een halve finale met resultaat 8e plaats.

Volgende week zijn onze rijders actief in FC Peer.

Bron : PMC Cycling Rijders

Publicatie : Nancy Aerts