Eli Iserbyt wint duel met Nieuwenhuis in Niel

Eli Iserbyt wint duel met Nieuwenhuis in Niel

Na een spannend modderduel met Joris Nieuwenhuis heeft Eli Iserbyt de Superprestigeveldrit in Niel gewonnen. De Spanjaard Felipe Orts mocht als derde mee op het podium. Iserbyt heeft nu al een grote voorsprong, met 14 punten op Laurens Sweeck, als leider in de Superprestige.

De ploegmaten van Nieuwenhuis hadden minder geluk. Nys startte goed, maar zakte daarna helemaal weg. Lars van der Haar viel in de modder en daarna schoot ook nog zijn schouder uit de kom. De Nederlandse kampioen nam daarna geen risico’s meer en gaf uiteindelijk op.

Zo draaide het uit op een duel tussen Nieuwenhuis en Iserbyt. Ze speelden voortdurend haasje over, maar niemand raakte weg. In de voorlaatste ronde nam Nieuwenhuis twintig meter en de strijd leek gestreden. Iserbyt vocht terug en was de betere in de laatste ronde. Hij liet een vermoeide Nieuwenhuis achter.

Laurens Sweeck vocht lang voor de derde plaats, maar moest in de laatste ronden die plaats weg geven aan de Spanjaard Orts. Sweeck werd vierde voor ploegmaat Toon Vandebosch.

Foto’s: JB Fotografie