Elke Vanhoof maakt comeback met een tweede plaats bij de elites Women in EK Dessel

Elke Vanhoof maakt  comeback met een tweede plaats bij de elites Women in EK Dessel

1770 deelnemers en deelneemsters vonden de weg naar het EK parcours in Dessel. Er was vooraf heel wat om te doen omwille van het feit dat de Nederlandse bond hun rijders – rijdsters vanaf 15 jaar en ouder terug trokken uit de wedstrijd omdat het parcours niet reglementair zou zijn. De renners – rensters namen dat niet en schreven zich individueel in en kwamen toch aan de start.

Uit 25 landen over heel het continent waren rijders – rijdsters afgezakt naar Dessel waaronder ook 5 uit Oekraine..

In de kampioenschapsklassen hadden we 43 elites men – 14 elites women – 68 u23 rijders men – 19 u23 women – 75 junioren men en 31 junioren women.

foto Luc Wilms

Het was vooral uitkijken naar het wederoptreden van Elke Vanhoof die na een lange revalidatie voor eigen volk haar kansen wou gaan voor het EK in Dessel. Ze pakte zilver na wereldkampioene Bethany Schriever. Elke Vanhoof was lang uit met een elleboogblessure en wou het Belgische Kampioenschap rijden maar toen werd ze geveld door corona. Dus haar tweede plaats op het EK in Dessel geeft haar weer de moed om verder te werken aan haar come back.

foto Luc Wilms

Ook bij de boys 16 jaar kregen we een mooi podium met twee Belgische rijders erop. De zilveren medaille was voor Sem Boeckx en de derde plaats ging naar Niels Appermont. De winst was voor de Franse rijder Zacharie Meel.

Foto entourage Niels Appermont

Bij de girls 15 jaar kwam Lotte Wolfs niet verder dan een vierde plaats. Zij moest de duimen leggen voor de Nederlandse rijdster Meredith Van Der Haar die won voor de Franse rijdster Lola De Oliveira en Lucy Hutt mocht het podium vervolledigen

foto UEC

Bij de men elites ging de winst naar Kye Whyte die als eerste over de finish kwam gevolgd door Cedric Butti en Eddie Moore. Geen enkele Belgische rijder behaalde de finale.

foto UEC

Ook bij de junior Men reed geen Belgische rijder de finale. Hier ging de winst naar Marcus Leth. De tweede plaats was voor Martins Zadraks en Andrea Fendoni mocht het podium vervolledigen.

Bron Nancy Aerts

Foto Luc Wilms = UEC = entourage renners