Emma Szekely heel gelukkig met EK brons

Emma Szekely heel gelukkig met EK brons

ava

Voor het tweede opeenvolgende jaar pakte Emma Szekely brons op het EK BMX. De tegenstand was deze keer niet van de poes en dat maakt haar prestatie nog mooier.

Het had geen haar gescheeld of Emma Szekely had niet aan de start van het EK gestaan. Woensdag was ze nog ziek. ‘We hebben even getwijfeld of ze wel kon vertrekken. Dat was even bibberen. Maar uiteindelijk werd ze snel beter en kon ze haar kans gaan op het EK. De wedstrijd was eigenlijk een loterij,’ zegt vader en gewezen wielrenner Dennis Szekely. ‘Ze had stevige concurrentie van twee Letse rijdsters met titelverdedigster Paula Kibare en Paula Zavinska. Die rijden in eigen land met de jongens mee. Dat kan bij ons helaas nog niet. Daarom zijn ze veel sterker dan de rest. Ook de Nederlandse Anne Bos was heel sterk, samen met onze landgenote Billy Goossens. Maar Emma ging als derde de bocht in en ging voluit door. In de laatste bocht kwam ze nog fel opzetten, maar dat was onvoldoende om Kibare en ook Billy Goossens nog te bedreigen. Een mooi resultaat is het zeker en we zijn er heel blij mee,‘zegt Szekely.

WK

Deze prestatie laat ook het beste verhopen voor het WK over twee weken. ‘Emma heeft vakantie, maar ze gaat toch nog een week hard trainen. Daar mag ze een tijdje rust nemen. Want daarna gaat ze veldrijden bij de miniemen. Vorig jaar heeft ze daar ook tien keer de jongens verslagen. Ook daar zet ze dus haar beste beentje voor, ‘aldus een fiere papa. Samen met broer Nathan leeft Emma nu naar het WK toe, waar opnieuw medailles in het verschiet liggen.