Flanderscup 1 en Vlaams Brabants Kampioenschap in Aarschot

ava

Alle rijders keken uit naar de eerste wedstrijd meetellende voor de Flanders Cup 2012 maar voor de Vlaams Brabantse rijders stond er nog meer op het spel. Zij mochten de strijd betwisten om te zien wie dit jaar met de trui van Vlaams Brabants kampioen rond de lende mag rijden.

Julie Vranken mag een jaartje met de trui van Vlaams Brabants Kampioen rondrijden bij de Girls 5-7 jaar. De eerste BMX wedstrijd van haar carriere en dan al met een titel naar huis gaan daar gaan we zeker nog meer van horen…. Bij de meisjes 8-9 jaar mag Aiko Gommers zich de nieuwe kampioene noemen en op de tweede plaats was het haar zus Robyn Gommers die de tweede plaats mocht betreden. Bij de Girls 10-11 was het Noa Corbeels die op het hoogste schavotje mocht gaan staan, de andere podiumplaats was voor Caroline Van Ginneken. In de categorie Girls 15+ was de titel van de Junior Women voor Lieze Crauwels, Bij de Cruiser Girls was ook voor haar de titel weggelegd.

Bij de kleinste boys namelijk 5-6 jaar was de titel van Vlaams Brabants kampioen voor Quinten Wijns – de tweede plaats was voor Rune vanderlinden en als derde stond Pieter Verstraeten op het podium. Arne Ceuppens won overtuigend de titel bij de boys 7 jaar met in zijn kielzog Fré Csanyi en Siebe Vanhoof. Topfavoriet Wannes Magdalijns won de titel bij de  boys 8 jaar , 2de en 3de plaats waren voor Jordi Vranken en Brend Lahor. Mauro Vranckx was was de snelste Vlaams Brabantse piloot bij de boys 9 jaar, 2de werd Willem De Ceulaer en als derde noteerden we Jelle Van Loo.Robbe Lenseclaes wist zich Vlaams Kampioen te fietsen bij de boys 10 jaar en liet Jorre Vanderlinden en Seppe Vanhoof achter zich. Bij de 11 jarige Fausto Vranckx  de snelste, 2de werd  Ryan Jans en Alleiso Wouters werd 3de..

In Block 2 werd er natuurlijk ook gestreden voor de welbegeerde trui van Vlaams Brabants Kampioen. Bij de Boys 12 jaar werd Len Dejonghe de nieuwe kampioen met naast hem Jens Muyldermans en Dante Bal die het podium aldaar vervolledigden. Bij de boys 13 jaar was de kampioenentrui voor Elias Verbinnen, zilver voor Jelle Camps en Mathias Poel. De 14 jarige Jens Bouts  won zijn titel bij de boys 14 jaar – tweede werd Robbe Crauwels en derde Niels Kabel. Bij de boys 15 jaar was de titel van Vlaams Brabants BMX kampioen voor thuisrijders Jitte Nys, zilver voor Svendsen Goeman en brons voor Jelle Meert. Bij de boys 16 jaar werd de nieuwe kampioen Robbe Nijs voor Jordy Bouts en Sander Patry moest tevreden zijn met de derde plaats. In de categorie Boys 17+ was de kampioenentrui voor Wesley Janssens, zilver voor Wouter Van Asbroek en brons voor Jeffrey Siongers. Bij de Junior Men ging de titel naar Brent Clé.

Naast de titelstrijd voor het Vlaams Brabantse Kampioenschap mochten de rijders ook al strijden voor de plaatsen in de Flanderscup.

Bij de allerkleiste meisjes van 5 tot 7 jaar ging de overwinning naar Roxanne Dekegel voor de kersverse Limburgse kampioene Floor Bervoets en het podium werd vervolledigd met Chayen Lambrechts. Bij de girls 8-9 jaar was de overwinning voor de wereldkampioene Kjelle Poets voor de nieuwe Vlaams Brabantse Kampioene Aiko Gommers en Jukka Forrest. Bij de meisjes van 10-11 jaar ging de overwinning in de FC naar Nieke Coppens voor Vandenbroek Yellise en Delphine Deschepper. Girls 10-11 jaar was het uitkijken naar de prestaties van Yentle Nijs. Zij was de topfavoriete voor de titel maar ook voor de overwinning van de wedstrijd. Zij maakte die rol perfect waar nam zowel de overwinning als de bloemen mee naar Gelrode. Op de tweede plaats eindigde Celien Coppens en als derde hadden we Bogaerts. Bij de girls 15-16 jaar stond er geen maat op Marie Hossay. Van start tot finish beheerste zij de eerste plaats en stond die niet meer af. Joyce Vanduffel en Talitha Vanhoof kregen het nakijken en moesten zich tevreden stellen met een tweede en een derde plaats in de FC.

Dan kwamen de jongens aan de beurt. Bij onze allerkleinste waren alle ogen gericht op de kersverse Limburgse Kampioen Niels Appermont. Hij kreeg in zijn kielzucht Neo Tielens en Stef Lippens mee op het podium voor de FC. Boys 7 daar was de overwinning voor Geraerts Matisse voor teamgenoot Brouns Dieter en Mike Uytterhoeven mocht als derde de FC beëindigen. Bij onze jongens van 8 jaar was het natuurlijk de topfavoriet van de dag Wannes Magdalijns die het moest waarmaken om de eerste overwinning op zijn naam te schrijven. Dat deed hij ook en nam ook de titel mee naar huis. Tweede werd Seppe Laenen en als derde kwam Rosiers Toon over de meet. Bij de boys 9 jaar was het Robbert Van STaeyen die zich als eerste liet optekenen in de finale gevolgd door Dewitte Dees en Willems Kenneth werd derde. Gianluca Pollefliet ging met de hoogste buit lopen bij de jongens van 10 jaar. Robbe Meerts en Jarne Serneels konden het tempo niet volgen en moesten tevreden zijn met de plaatsen twee en drie. Sybren Geens nam de bloemen mee naar huis bij de boys 12 jaar voor Jarno Bellens en Pjotr Paeshuyse. Bij onze boys 13 jaar was het Elias Verbinnen die zowel de titel van Vlaams Brabants kampioen als de overwinning in de eerste wedstrijd voor de FC op zijn naam schreef. Zijn tegenstrever Jelle Camps moest tevreden nemen met de tweede plaats en Dennis Steemans werd uiteindelijk nog derde. Boys 14, zij gaven een staaltje weg van hoogstaande BMX gehalte.

Het was spannend tot de meet. Het voordeel draaide uit voor Ruben Gommers – tweede werd Jordi Goovaerts en als derde kwam Martin Steve over de meet. Jitte Nijs deed zijn zus na. Hij nam de titel mee naar Gelrode maar moest tevreden zijn met een derde plaats in de FC. De overwinning ging naar Rubens Niels voor Romain Schaquene. Bij onze jongens 17+ was het uitkijken naar het wederoptreden van Wesley Janssens. Na enige tijd niet meer op de BMX te hebben gezeten, begon het opnieuw te kriebelen en nam hij de fiets weer ter hand om deel te nemen aan het Vlaams Brabantse Kampioenschap. En met succes : zowel de overwinning in de titelstrijd als FC werden op zijn palmares geschreven. Tweede werd Verheyden Robin en Wouter Van Asbroek die tweede werd in de titelstrijd moest zich tevreden stellen met een derde plaats in de FC. Dan de grootste jongens achter het starthekke : spanning te snijden – concentratie – hekke valt en wedstrijd met een hoog gehalte. De beste aan de meet was Stijn Strackx voor Olivier Degueldre en Roy Van Aken.

Volgende afspraak is volgende week in Keerbergen voor de tweede manche voor de Topcompetitie en tevens ook de generale repetitie voor het Belgische Kampioenschap dat de week nadien aldaar verreden zal worden. Dus heel veel staat er op het spel. Sport – spanning en spektakel verzekerd voor de wedstrijd in Keerbergen.