Flanderscup Keerbergen op 21 april 2013

ava

Heel wat rijders hebben de weg gevonden naar het Sven Nys BMX parcours in Keerbergen om aldaar te zien hoe Michael Bogaerts zijn eerste overwinning in de Flanderscup op zijn naam schrijft bij de Junior Elites.

Onder een bewolkte hemel gingen de Speakers Luc Wouters en Steven Vranckx op hun schip van start om de reeksen aan elkaar te praten.

Bij de Cruisers Girls stond geen maat op Angie Van de Put. Zij wist Liza Crauwels en Kjenta De Block achter zich te houden. Liza Crauwels werd wel als eerste gekroond als nieuwe Vlaams Brabantse Kampioene.

Bij de Cruisers – 30 jaar was het Gorden Martin die het tempo bepaalde. De andere achtervolgers Jordi Goovaerts en Jarno Forrest moest de rijder van Alé Alé Zimbabwe laten gaan. Hij was voor hen een maatje te sterk.

Tonny Strobbe nam het voortouw bij de Cruisers 30+ in handen. Wesley Van Gastel en Nico Willems konden alleen maar proberen om het gat zo klein mogelijk te houden en onder hun tweetjes verdeelden zij de verdere ereplaatsen.

Bij de Girls 5-6 jaar opnieuw drie rijders aan de start. Julie Vranken – Kaylani Bartels en Chinook Lambrechts. Onder hun drieetjes zouden zij het mooie weer maken bij deze categorie. Julie Vranken mocht zich als eerste laten noteren bij de finish en nam zo opnieuw de Vlaamse Titel mee naar Rillaar. Kaylani werd mooi tweede en Chinouk sloot de rij met als derde te finishen.

Roxanne De Kegel liet de overwinning noteren bij de Girls 7-8 jaar. Merel Van Gastel werd mooi tweede en Emma Szekely uit Peer sloot als derde het rijtje.

Kjelle Poets nam een matige start in Keerbergen maar dit was voor haar voldoende om de overwinning naar zich toe te halen. Tessa Van Saen werd knap tweede en Aiko Gommers werd mooi derde. Deze laatste is ook de nieuwe Vlaams Brabantse kampioene van 2013.

Bij de boys 5-6 jaar waren het opnieuw de rijders vanuit BMX Club Circuit Zolder die het mooie weer onder elkaar maakten. De overwinning ging na vorige week in Ravels ook deze week naar Rune Smets. Dries Brouns die vocht tot in de laatste meters moest zich tevreden stellen met een tweede plaats. Het podium werd vervolledig met Keanu Geens. De Trui van Vlaams Brabants kampioen ging naar Brend Van Aerschot.

Stef Lippens bepaalde het tempo bij de boys 7 jaar. De man uit de club van Peer Neo Thielens moest het opnemen tegen Niels Appermont vanuit Zolder om de twee andere podiumplaatsen te verdelen. Eerstgenoemde reed als tweede over de finish. De nieuwe Kampioen van Vlaams Brabant werd Quinten Wijns.

Arne Ceuppens liet zich mooi opmerken in de wedstrijd in Keerbergen. Bij de boys 8 jaar mocht hij de titel van Vlaams Brabants Kampioen op zijn palmares bijschrijven en hij sloot de wedstrijd tevens af met de overwinning in deze categorie. De tweede in de rij was Tjorven Mertens en Matisse Geeraerts was nog knap derde.

Geen maat op Wannes Magdalijns. Hij was zeer goed in het nemen van de ideale lijnen op het Sven Nys BMX Parcours en dat resulteerde in de overwinning en de titel van Vlaams Brabants Kampioen. Tweede in de rij was Seppe Laenen en Thomas Willems werd als derde genoteerd.

Bij de Boys 10 jaar kregen we een overwinning voor Wannes Mariën. Gianni Vermaelen werd tweede en derde in de rij was Kenneth Willems. De nieuwe kampioen bij onze boys 10 jaar luistert naar de naam Willem De Ceulaer.

Bij Block 2 kwam de zon al eens door het wolkendek gekropen. Dat gaf een mooi tintje aan de reeksen van dit Block. Ook hier werd gestreden voor de Vlaams Brabantse titel bij de verschillende categorieën.

De eersten die op het appel verschenen waren onze Girls 11-12 jaar. Het tempo werd opgelegd door Yelissa Van Den Broek die gevolgd werd door Amber Willems en Laura Driesen mocht de erelijst afsluiten met als derde over de finish te komen. De nieuwe kampioene werd Noa Corbeels.

Ilana Pollefliet liet haar naaste concurrenten mooi achter zich en reed van start tot finish aan de leiding. Bo Steurs en Shauna Van Goethem werden respectievelijk twee en drie. De nieuw Kampioene werd Ditte Lenseclaes.

Bij de boys 11 jaar deed Gianluca Pollefliet zijn zus na. Van start tot finish het tempo bepalen en de bloemen mee huiswaarts nemen. Tweede in de rij was Senne Buysen en Dorian Geurten mocht zich als derde laten noteren. De titel van Vlaams Brabants Kampioen was voor Robbe Lenseclaes net als zijn zus.

Yenten Meiresonnen reed bij de boys 12 jaar naar de overwinning toe. Robbe Dens schudde de tweede plaats uit zijn race mouw en Gianni Gijbels werd derde in de rij. De trui van Vlaams Brabants kampioene werd om de schouders van Allessio Wouters gedaan.

Yentl Nys werd bij de boys 13 de nieuwe kampioen. Er stond geen maat op de prestatie van Sybren Geens. Hij was te sterk voor zijn naaste achtervolgers. Robbe Verschueren die reeds op zijn thuisparcours kon alles uit de kast halen maar moest zich tevreden stellen met een tweede plaats. Yentl Nys sloot haar wedstrijd af met een derde plaats.

Een sterke reeks bij onze boys 14 jaar. De overwinning ging tussen Verbinnen Elias – Brett Jacobs en Nick Van de Put. In vermelde volgorde kwamen ze uiteindelijk over de finish. Door de overwinning van de dag kreeg ook Elias de titeltrui over zijn schouders heen.

Boys 15-16 jaar kregen we een mooi staaltje BMX kunst te zien van Claes Frederique. Hij liet iedereen achter zich. De tweede werd Nys Jitte die ook de titel naar zich toetrok met deze tweede plaats. De derde plaats was voor Van Mechelen Stef.

Boys 17+ kregen we een overwinning voor Van De Weerd Lawrence. Elebaut Gijs werd tweede en de nieuwe Vlaams Brabantse Kampioen Wouter Van Asbroeck werd derde.

Bij de Girls 15+ werd het een mooie wedstrijd voor Marie Hossay. Zij liet zich als eerste noteren aan de finish. In haar wiel volgden Van Goedsonhoven Jone die uiteindelijk de titel trui om haar lende kreeg. De derde in de rij werd Van Hoof Talitha.

Dan de sluitingswedstrijd van de dag waren onze Junior Elites. Het werd een pracht strijd. Alle deelnemers in de finale waren gefocussed om de wedstrijd te winnen maar Michael Bogaerts trok het lint naar zich toe en noteerde zijn eerste overwinning in dit nieuwe Seizoen. Willemse Dieter werd mooi derde en Brecht Put uit Zolder sloot het podium Af.

De nieuwe Kampioene bij de Elites Women is Lieze Crauwels.

Volgende week krijgen alle Antwerpse rijders hun provinicaal kampioenschap voor de wielen geschoven. Benieuwd wie hier de trui om zich heen mag hangen…..