Frans Claes schittert in M3 Montafon als derde

Frans Claes schittert in M3 Montafon als derde

Net zoals vorig jaar is Frans Claes derde geworden in de M3 Montafon in Oostenrijk. De extreem zware wedstrijd telt maar liefst 130 kilometers en zo’n 4.500 hoogtemeters. Het is duidelijk dat de Leuvenaar de goede vorm te pakken heeft.

Montafon is een paradijs voor mountainbikers met uitputtende beklimmingen en enkele pittige afdalingen. Spek voor de bek dus voor mountainbiker Frans Claes (Verhofsté MTB Team). De Leuvenaar kent de race ondertussen uit het hoofd en weet hoe hij zijn wedstrijd perfect moet indelen.

Van bij de start tot aan de laatste beklimming kon Claes goed mee met de koplopers. Op het steile stuk trok Urs Huber de gashendel open en was het pompen of verzuipen voor onze landgenoot. Claes“De benen zaten goed dus ik dacht Hubert te kunnen volgen. Toch moest ik een gat laten van zo’n vijftig meter. Wat ik ook probeerde, ik kreeg het niet dichtgereden. Daardoor moest ik even later alleen rijden met de wind op kop. Niet makkelijk op het vlakkere tussenstuk en met de laatste 20km in zicht.”

In de afdaling kon Claes zijn achterstand min of meer goedmaken. De tweevoudig Belgisch kampioen mountainbike marathon geraakte nog tot bij Markus Kaufmann, de derde man in koers. Claes“In de laatste technische passage kon ik een voorsprong van 15 seconden bij elkaar rijden op Kaufmann. Even koesterde ik de hoop om tot bij de leiders Urs Huber en Caleb Kieninger te geraken, maar die vogels waren uiteindelijk al gaan vliegen. Ik eindig hier vandaag als derde en daar ben ik meer dan tevreden mee.”

Claes is diep moeten gaan om zijn derde plaats veilig te stellen. Nu is het herstellen en aftellen naar de Ischgl Ironbike Race nu woensdag, een vierdaagse etappewedstrijd in Oostenrijk en éen van Claes zijn favoriete races.

Bron: PM

Foto’s : © Sportograf – © Montafon