Gent Flanderscup 2

Gent Flanderscup 2

Zaterdag werd er naar alle gewoonte gestart met de vrije trainingen. Dit gebeurde tussen 14.00 U en 16.00 U. Niet al te veel deelnemers namen hieraan deel. Het viel vooral op dat er tijdens deze training veel valpartijen waren. ’s Avonds konden alle aanwezigen die zich hadden ingeschreven genieten van een verzorgde maaltijd met als keuze menu frit vidée of frit stoofvlees en voor de kinderen was er ook frit hamburger. Het was goed verzorgd. Daarna kon iedereen voldaan naar zijn bedje gaan.

’s Nachts hebben de aanwezigen aldaar wel te maken gehad met verschillende stortbuien. Maar toen iedereen ’s morgens ontwaakte onder een bewolkte hemel met af en toe een straaltje zon, waren de piloten allen tevreden. Het weer viel mee om de wedstrijd te betwisten.

Heel wat Limburgers – Brabanders en Antwerpenaren hadden de weg gevonden naar de Blaarmeersen in Gent. Zij konden hier de wedstrijd meetellende voor de Flanderscup betwisten. De jongens en meisjes van de provincie Oost – Vlaanderen die moesten daarbij nog eens strijden voor de Provinciaalse Titel. Reden te meer om allen hun beste beentje voor te zetten.

De reeksen verliepen allen vrij vlot. Er zat spanning en spektakel in. Voor ieder wat wils.

De finale bij de Elites en Junior Elites was er weer eentje om duim en vingers van af te likken. Spanning alom. De overwinning was uiteindelijk voor Warniers Bryan gevolgd door Degueldre Olivier en Strackx Stijn.

De volgende wedstrijd op de agenda is deze met het Kampioenschap van Vlaanderen dat plaatsvindt in Aarschot op 22 mei 2011.

N.A.