Gerben De Knegt wint veldrit in Surhuisterveen

Gerben De Knegt wint veldrit in Surhuisterveen

Gerben De Knegt heeft de veldrit in het Friese Surhuisterveen gewonnen. Niet al te veel grote namen gingen die richting uit maar niet te min was deze cyclocross ook de moeite waard.

Een wederoptreden van Ben Berden bracht heel wat supporters op de been. Zij konden zien hoe hun held het van in de eerste rondes goed wist aan te vatten. Hij was steeds terug te vinden binnen de top tien. Er zat zelfs een top vijf plaats in maar materiaalpech besliste hier anders over. Hij moest zich tevreden stellen met een tiende plaats.

Uitkijken was het naar Gerben De Knegt, Tymen Eising en Lars Boom. Allen kwamen ze hier aan de start als voorbereiding op de eindejaarscrossen. Voor Lars Boom is het nog even wennen om de techniek van het cyclocrossen weer helemaal onder de knie te krijgen. Hij kwam maar moeizaam op gang maar kwam halfweg de wedstrijd al als elfde door. Hij deed er alles aan om nog verder naar voor te schuiven en daar lukte hij wonderswel in. Hij slaagde er zelfs in om een eerste podiumplaats te bemachtigen. Hij kwam als derde over de streep en was er achteraf al wel tevreden mee….

Voor het overige werd de wedstrijd beslist door Gerben de Knegt en Tijmen Eising. Zij namen elk op hun beurt de honneurs waar maar de overwinning was dit maal voor Gerben de Knegt. Tijmen moest zich tevreden stellen met de tweede plaats.