Ghinio Van De Weyer en Marie Hossay winnen laatste Flanderscup in Aarschot

Ghinio Van De Weyer en Marie Hossay winnen laatste Flanderscup in Aarschot

In de demerstad werd de laatste wedstrijd voor de Flanderscup wedstrijd verreden. Tevens werd de strijd ook aangegaan voor de provinciale titels. De winst ging naar Ghinio Van De Weyer bij de junior elites men en Marie Hossay zorgde voor de winst bij de girls 15+

Op zaterdag werden de trainingen nog afgelast om de track te sparen voor de laatste wedstrijd meetellende voor de Flanderscup. Maar dat kon de pret niet deren. Cruisers -30 jaar : kregen we een aanrijding in de finale met Gordon Martin.waardoor hij de winst aan zich moest laten voorbij gaan. Vooraan werd er niet getwijfeld. Dennis Steemans ging vol voor de winst en gaf de koppostitie niet meer af. Jelle Camps nam een goede start en kwam in tweede positie te zitten en behield deze tot de eindmeet. Bram Joossens kon de aanvallen van Yergon Vaes telkens beantwoorden en nam zo de derde plaats.

Cruisers 30+ : Piet Dejonckheer nam een zeer goede start en nam de leiding stevig in handen voor Wesley Van Gastel. Nico Schroyen had een mindere start maar kam zeer goed terug in de eerste bocht. Hij nam de derde plek in handen en gaf deze niet meer af.

Girls 5-6 jaar : Maxime Breugelmans stak dit seizoen met kop en schouders boven haar concurrenten uit. Nu ook tijdens deze laatste FC wedstrijd zette zij de puntjes op de I en nam de eindwinst mee naar huis. Joni Waeyenberghe benaderdde haar het dichtste en sloot haar laatste wedstrijd af met een tweede plaats. De derde plaats was voor Lore De Geest.

Gilrs 7-8 jaar : Julie Vranken wou haar seizoen in schoonheid afsluiten. Ze ging voor winst op haar thuisparcours en op het behoud van haar Vlaams Brabantse titel. Wonderwel slaagde zij in haar opzet. De tweede plaats was voor Janne Smits en een andere clubgenote van haar Zita Boeckx werd voor de BMX Devils uit Ravels derde.

Girls 9-10 jaar : geen Kjelle Poets achter het starthekke. Die verkoos om toe te kijken naast het parcours. We kregen een supergoede start voor Aiko Gommers. Zij nam de koppositite stevig in handen en ging voor de winst en de titel. Daar slaagde zij in. Nette Coppens nestelde zich tussen de twee zusjes Gommers en nam de tweede plek in handen. Robyn Gommers moest na Nette ne Aiko als derde over de finish komen.

Boys 5-6 jaar : Lars Bosch pakte de koppositie omdat hij als enige over de voorlaatste hindernis jumpte. Dat leverde hem voldoende voorsprong op om de zege vast te houden. Seppe Aerts die ook goed weg kwam aan het starthekke nestelde zich in de tweede positie en gaf deze niet meer uit handen. De derde plaats ging naa rJenthe Oeyen.

Boys 7 jaar : Dries Brouns liet zien dat hij nog heel wat in zijn benen had. Hij had er zin in en vloog van het starthekke weg. De anderen konden niet anders dan achtervolgen. Seppe Van Houdt kon voordeel halen op zijn thuisparcours en kwam in tweede stelling te zitten. Ook hij gaf deze niet meer uit handen. De derde plaats was voor Axl Bosch.

Boys 8 jaar : Axel Van Den Broeck bezorgde zijn ouders de dagzege. Hij nam een zeer goede start maar nam twee rijders van Zolder (Neo Tielens en Lowie Nulens) mee in zijn wiel. Het was dus uitkijken naar de aanvallen die er zouden komen. Op het tweede stuk probeerde Neo Tielens om het Axel moeilijk te maken maar hij kwam net te kort en bleef dus op de tweede plaats zitten. Lowie die een kleine achterstand had op Neo kon niet profiteren van de kleine hapering en moest tevreden zijn met de derde plaats.

Boys 9 jaar : Arne Ceuppens reed een prachtige finale. Tjorven Mertens probeerde het om het Arne moeilijk te maken maar hij slaagde er niet in om hem voorbij te gaan. De derde plaats ging naar thuisrijder Robbin Bosch.

Boys 10 jaar : winst voor Kayan Schaerlaeken. Concentratie aan het starthekke, vol naar beneden fietsen, geen fouten maken en als eerste de eerste bocht in duiken dat was de opzet van Kayan en dat lukte hem perfect. Waardoor de winst voor hem was. Jools Melis en Thomas Willems deden er alles aan om een aanval te kunnen inzetten maar ze kregen geen kansen. Jools Melis sloot zijn seizoen af op de tweede plaats en Thomas Willems moest tevreden zijn met de derde plaats.

Girls 11-12 jaar : Zara Vingerhoets overklastte de meisjes in haar leeftijd. Waar zij in de finale kwam, won zij deze. Nu ook in Aarschot ging zij goed over de hindernissen heen, maakten geen fouten en reed vlot naar de overwinning toe. Zoe Schaerlaeken had het voorbeeld van haar broer gezien en deed het na in haar finale. Zij strandde op de tweede plaats. De derde plaats ging naar Britt Baetens.

Girls 13-14 jaar : Yellisse Van Den Broeck bezorgde haar supporters de overwinning op haar home track. Bo Van Tiggelt volgde goed mee maar kon op geen enkele plaats een aanval opzetten. De derde plaats ging naar Celien Coppens.

Girls 15+ : Marie Hossay sloot haar seizoen af met een laatste overwinning voor haar Club in Zolder. Door haar studies is het moeilijk voor haar om elke week opnieuw naar Zolder te rijden om aldaar te krijgen. Daarmee heeft zij de keuze gemaakt om de club vaarwel te zeggen en komt zij volgend seizoen uit voor BMX Club Soumagne. Bo Steurs die last had van een kwetsure verbeet de pijn en strandde op een tweede plaats. De derde plaats was voor Ynke Matheeussen.

Bij de boys 11 jaar bezorgde Wannes Marien de BMX uit Lille de zege. Doch probeerden Didi Van Tiggelt en Dees De Witte er alles aan om dat te verhinderen. Maar niks kon baten. Hij was hen te snel af. Zij behaalden daardoor de tweede en de derde plaats.

Boys 12 jaar : Jarne Serneels heeft al lang geen last meer van zijn opgelopen blessure. De laatste weken is hij goed op dreef. Dat was ook te merken tijdens de finale bij zijn leeftijdsklasse. Hij ging vlot over het parcours heen en maakte geen fouten. Dat leverde hem de overwinning op. Senne Buysen probeerden het wel door alle hindernissen te springen met de hoop om hem te benaderen maar het was te laat. De derde plaats ging naar Jorre Vanderlinden op zijn thuisparcours.

Boys 13 jaar : de kleinste van de groep ‘Robbedoes’ Dens liet iedereen met open mond staan. De kleine kwam zeer goed weg aan het hekke en bleef erin geloven dat hij zijn groteren kon doen buigen. Hij reed een fijne finale en behaalde zo de zege. Papa Dens kon met zijn geluk geen blijf naast de track. Yenten Meiresonne moest hem dit keer laten voorgaan en bleek tevreden te zijn met de tweede plaats. Thibaut Stoffels bezorgde Wilco Groenendaal een derde plaats als afsluiting van hun trainingsperiode.

Boys 14 jaar : Sybren Geens sloot zijn seizoen voor Top Gear team af met een overwinning als bedanking voor de jaren dat zij samen hebben mogen beleven. Kobe Heremans werd knap tweede en de derde plaats ging naar Rico Van De Voorde. Pieter Leroi en Jarno Bellens die lang meestreden voor de overwinning, kwamen beiden ten val net voor de brug en zagen zo de overwinning aan hun neus voorbij gaan.

Boys 15-16 jaar : Ruben Gommers rekende af met Andy Ruts en Nick Vandeput. Al weken zijn zij aan elkaar gewaagd maar vandaag werd het voordeel aangetrokken door Ruben. Andy Ruts jumpte naar de tweede plaats en Nick Vandeput sloot zijn seizoen af met een derde plaats en bedankte daarmee zijn sponsors en toeschouwers.

Boys 17+ : overheersing van Seppe Gorrens die zich heel goed voelde op zijn BMX Fiets. Hij overklastte zijn tegenstanders. Seppe Beijnens bezorgde zijn thuispubliek een tweede plaats en de derde plaats was voor Nick De Proost.

Bij de masters 30 + noteerden we een overwinning voor Kevin Geboers. Samen met Nico Willem en Kurt Corbeels zorgden zij voor het spektakel in Aarschot bij deze manches. Minder goed verliep het Danny Pinxten. Hij kwam ten val tijdens een van zijn moto’s en moest daardoor de strijd staken.

De strijd bij de junior elites mocht er eentje zijn om duimen en vingers van af te likken. We krgen een supergoede start van Ghinio Van De Weyer en Wouter Segers. Beiden kwamen vlot de bocht door en op de tweede lijn ging Wouter in de aanval. Door een lichte oversturing ging de vogel (Ghinio) vliegen en was Wouter op achtervolgen aangewezen. Roy Van Aken die alles vanuit de derde positie zag gebeuren bleef er rustig onder en behield deze plek tot na de finish.

Zo zit het ganse BMX seizoen 2014 erop en krijgen de BMX Rijders nu even de tijd om wat te rusten om daarna weer op te bouwen naar het BMX Seizoen 2015 met als hoogtepunt het Wereldkampioenschap in eigen land op de Track in Zolder.