Gilbert Geurts blaast Cup 5 nieuw leven in

Gilbert Geurts blaast Cup 5 nieuw leven in

De Cup 5, waarmee Gilbert Geurts zeven jaar geleden stopte en waar vele Belgische toppers leerde mountainbiken, start opnieuw.  Op 2 maart wordt de eerste wedstrijd gereden in Barchon.

Begin november werd Gilbert Geurts gecontacteerd door Thierry Marechal, voorzitter van de Waalse wielerbond FCWB. ‘We hebben hevig gediscussiëerd tijdens een aantal bijeenkomsten, maar beslisten om op 30 december opnieuw ermee te beginnen,’zegt Gilbert Geurts.

Zoals het vroeger al het geval was staan in de Cup 5 weddstrijden de deelnemers en de organisatoren central. Licentiehouders zullen slechts 5 euro inschrijvingsgeld moeten betalen. Niet-licentiehouders betalen 5 euro extra voor de dagverzekering.

De samenwerking met de Walloniacup wordt ook extra onderstreept door de kaderplaat met chip, die voor beide wedstrijden kan gebruikt worden. In elke manche van de Cup 5 zullen drie wedstrijden zitten met een massastart.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.30 u. nieuwelingen en junioren, masters 2 en dames(60 min.)

12.15 u. miniemen en aspiranten (30 min.)

14.00 u. beloften, elite, masters 1 (75min.)

 

Ook in Vlaanderen zit er mogelijk een samenwerking in tussen de ATB cross, die op een gelijkaardige manier werkt als de cup 5, en de Wielerbond Vlaanderen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.