Githa Michiels vol vertrouwen naar WK in Hoogerheide

Githa Michiels vol vertrouwen naar WK in Hoogerheide

ava

Na het BK zette Githa de focus helemaal naar het WK. In functie daarvan reed ze de laatste wereldbekercross van het seizoen in Nommay. Ze was wat teleurgesteld over haar twintigste plaats. Maar ze onthield wel dat de conditie goed zit. Nu gaat ze haar rug nog laten soigneren om helemaal goed te zijn voor haar regeboogstrijd op zaterdagnamiddag.

Na het Belgisch kampioenschap ging de focus helemaal richting de wereldbeker in Nommay en het wereldkampioenschap veldrijden in Hoogerheide.

Ik vertroefde dus heel wat uurtjes op de fiets . Het is altijd afwachten hoe de eerste wedstrijd dan verloopt. De glooiende Franse omloop in Nommay sprak me wel aan , hier en daar een modderstrookje zorgde voor een extra uitdaging.

In de aanloop naar de wedstrijd had ik wat problemen van de rug , een taping op mijn rug zou ervoor moeten zorgen dat ik de wedstrijd zo goed mogelijk kon afwerken.

De start verliep vrij hectisch , een zware trap na de eerste recht lijn zorgde onmiddellijk voor een opstropping. Als 38ste kon ik aan mijn inhaalrace beginnen. Het gevoel was vrij goed , de rug speelde niet al te erg op , op de lange stroken en glooiende bermen in de weide kon ik mijn kracht goed kwijt. De bochten lagen er glibberig bij, het was hier en daar serieus balanceren om recht te blijven.

In de tweede ronde vond ik het juiste ritme en kon heel goed opschuiven , halverwege wedstrijd reed ik op de 15de plaats , met nog enkele dames in het vizier. In mijn enthousiasme maakte ik een schuiver en kwam op de grond terecht. Als snel kwamen er weer enkele dames voorbijgestoken, ik probeerde weer aan te klampen maar kon het gat niet direct dichten , mijn ritme was weg. In de modderigste strook van de omloop maakte ik weer een foutje en moest lopen. De aansluiting maken met het groepje voor me lukte dus weer niet.

Op de lange aankomstlijn probeerde ik nog wat plaatsjes in de halen maar dat was verloren moeite , het gat was te groot , ik kwam als 20ste over de finish.

Een beetje teleurgesteld , maar vallen heb ik aan mezelf te wijten natuurlijk !

Ik onthoud in ieder geval dat de conditie goed zit met het ook op een mooie resultaat op het wereldkampioenschap volgende week.

Nu als eerste werk mijn rug laten behandelen zodat ik mijn voorbereidingen ten volle kan benutten volgende zaterdag.

Githa