Gunnar Holmgren tekent bij KMC Bart Brentjens team

Gunnar Holmgren tekent bij KMC Bart Brentjens team

De Canadese renner Gunnar Holmgren (geb. 23 juni 1999) versterkt het KMC Team in 2024. Dit seizoen was het 2e jaar in de elite categorie voor Gunnar en hij toonde zijn kracht met een aantal opmerkelijk sterke resultaten. Hij eindigde in de top 20 van de UCI World Series, won de eerste Canadese medaille op de Pan Am Games van 2023 en eindigde als 5e op het testevenement van de Olympische Spelen van Parijs 2024.
Gunnar begon op 5-jarige leeftijd met fietsen en deed mee aan mountainbike-, weg- en veldritwedstrijden. Gunnar komt uit een sportieve familie, zijn moeder Lisa Holmgren was zelf mountainbikeracer en zijn vader was bondscoach. Twee van zijn zussen, Isabella en Ava, zijn ook professionele wielrenners.
We zijn blij dat Gunnar volgend jaar deel uitmaakt van ons team en we kijken ernaar uit om hem in de KMC-kleuren te zien rijden.
Bart Brentjens, Team Manager van KMC Mountainbike Racing Team:
Gunnar Holmgren is een zeer sterke getalenteerde Elite rijder uit Canada. Gunnar toonde dit jaar al zijn kracht door verschillende sterke prestaties in XCC en XCO. Gunnar komt uit een echte wielerfamilie en zij begrijpen wat het betekent om een renner van wereldklasse te zijn. Als alles goed gaat, zal Gunnar Canada vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Parijs 2024. Naast Gunnar’s ambitie om goed te presteren is hij ook een heel aardig persoon. Ik kijk er echt naar uit om met hem samen te werken.”

Gunnar Holmgren:
“Ik ben enthousiast om volgend jaar voor het KMC team te rijden na een succesvol seizoen. Het rijden voor een Europees team is een grote verandering voor mij en daar kijk ik naar uit. Ik ben gemotiveerd om deze volgende stap in mijn carrière te zetten en ik geloof dat KMC de juiste ploeg is om me daar naartoe te brengen.”
Gunnar Holmgren (UCI Ranking 36) beste resultaten tot nu toe:
2023 Pan American Games 1

2023 American Continental Championships XCO tweede

2023 American Continental Championships XCC derde

2023 UCI World Series XCC Andorra twaalfde

2023 UCI World Series XCO Snowshoe USA 15 de

2023 Paris 2024 Test Event vijfde

2021 National Championships XCO U23 eerste

Bron en foto: PM