Henk Jaap Moorlag werkt aan comeback

Henk Jaap Moorlag werkt aan comeback

Na meer dan een jaar kommer en kwel, door overtrainen en wat andere oorzaken is Neerlands hoop in bange mountainbike dagen weer duidelijk op de weg terug naar de top. Henk Jaap Moorlag werkt aan zijn comeback.

Kleine stapjes geven hem het plezier weer terug in het Giant dealerteam.  Daar  kon hij aan de slag, omdat het Giant pro team even niet met hem verder kon en wilde.  Het riep bij Henk Jaap met gemengde gevoelens  op. Door zijn overtrainen  ging het niet meer en kreeg  hij  minder zin in biken, derhalve met als uiterste dat het totaal niet meer ging .

Na een zwarte periode is Henk Jaap aan de slag gegaan bij een bikeshop in Sittard en heeft heel langzaam weer het geluk en sportieve balans in zijn leven terug gevonden door dezelfde sport waar hij even genoeg van had. Genieten staat nu veel meer op de eerste plaats.  En kijk  als het genieten terug komt, is er  ook weer de zin om grotere wedstrijden te rijden en de zin om meer te gaan trainen en je ambities bij te stellen.

Dit gezegd zijnde,  zag ik al eerder dat Henk Jaap best wel toeleefde naar een hoogtepunt in de vorm van de Bart Brentjens Challenge . Mede door het slechte weer afgelopen zondag is de BBC een ware slijtageslag gebleken,  ook voor Henk Jaap. Maar naar eigen zeggen heeft hij er veel plezier in gehad, ondanks de twee  lekke banden. ‘Driemaal plassen onderweg en driemaal de banden oppompen . Tussen de 65 en 80 km nog even da kleine manneke met die grote hamer tegen gekomen. Achteraf heb ik met volle teugen genoten. Een varkenskot was er niets tegen als je zag , hoe de renners over de streep kwamen na deze zware modder wedstrijd.

Wat hem echter het meeste bij blijft is het doodsimpele feit dat andere renners hem geluk toe wensten onder de wedstrijd en erg blij waren Henk Jaap Moorlag weer terug te zien in een zware wedstrijd , genieten met een grote G dus.

Voor het komende seizoen staat het vizier inmiddels ook weer scherp en zullen we nog het één en ander horen in primeur  over één  van Neerlands grote talenten.

Jan van Dijk