Iciar bevestigd in Pra Loup

Iciar bevestigd in Pra Loup

ava

Nodrugs Concept team atleet Iciar Van Den Bergh bevestigd aansluiting met de wereldtop in Pra Loup. In de laatste wereldbeker wedstrijd van het seizoen haalt Iciar voor de derde keer op rij de finale in een wereldbeker wedstrijd en eindigd net als in Polen op een 5de plaats. Iciar sluit zo het wereldbeker seizoen of met een 8ste plaats in het klassement van de wereldbeker en op een 10de plaats in de UCI ranking. Begin september staat de laatste belangrijke afspraak op het programma, het wereldkampioenschap in Champéry.

Afgelopen weekend stond in Pra Loup de laatste Wereldbekermanche van het seizoen gepland. Voor Nodrugs Concept Team atleet Iciar Van Den Bergh de gelegenheid om te tonen dat hij dit seizoen aansluiting heeft gevonden met de wereldtop. Benieuwd dus of hij na een finale in Antwerpen met een 7de plaats als resultaat en een finale in Polen met een 5de plaats als resultaat, zich in de laatste wedstrijd voor het wereldkampioenschap weer zou kunnen plaatsen voor de finale.

Tijdens de kwalificaties op zaterdag kon Iciar zich vlot plaatsen voor de halve finales met een 7de plaats op 28 piloten. De vorige 2 wedstrijden wist Iciar de kwalificaties te domineren en won toen telkens de kwalificatie. Zaterdag moest hij tevreden zijn met een 7de plaats, maar de kwalificaties voor de halve finale was nooit in gevaar.

Tijdens de halve finales op zondag ging het een stuk beter en kon Iciar zich als 6de plaatsen voor de finale later op de dag. Hiermee bevestigde Iciar dus zijn aansluiting bij de wereldtop en haalde zo een derde keer op rij de finale van een Wereldbeker wedstrijd.

Zondag late namiddag werd Iciar weer 5de net zoals in Polen achter de, voorlopig toch nog, ongenaakbare top 3 Gilles Coustilier, Vincent Hermance en Kenny Belaey. Giacomo Coustilier eindigde 4de met maar 3 puntjes verschil met Iciar. De 4de plaats was dus net zoals in Polen niet ver weg, waarmee Iciar bevestigd dat hij dit jaar aansluiting heeft gemaakt met de wereldtop.

Een reactie van Iciar na Pra Loup: “Ik ben het afgelopen weekend 5de geworden in de laatste Wereldbeker in Pra Loup. Het was een van de zwaarste wedstrijden van het seizoen, maar ik merkte in de finale dat ik als enige mee kon met de eerste 4: Gilles, Vincent, Kenny en Giacomo.”

“De eerste zone is eigenlijk waar ik een betere rangschikking verloren heb. Enkel de eerste rots was heel moeilijk, nadien viel de zone zeer goed mee. De eerste ronde had ik een verkeerde keuze gemaakt om op de rots te rijden en geraakte ik er niet op. De 2de ronde had ik wel de juiste manier gevonden, maar schoof ik dom weg en haalde ik ook 5 strafpunten. De meeste andere zones kon ik met 1 of 2 strafpunten uitrijden. Jammer genoeg viel ik in de eerste ronde over de laatste boom in zone 4, een zone die ik in de 2deronde met 1 strafpunt reed. Was dit niet gebeurd was ik 4de geëindigd.”

“Ik ben echter zeer tevreden over mijn resultaat en denk niet dat ik nog zo ver verwijderd ben van de top 4. Elke finale leer ik bij en wordt ik beter. Ik besef ook dat als ik er voor ga, bijna alles mogelijk is. Ik kwam ook pas na de wedstrijd tot besef dat ik 2 keer een obstakel van 1m85 nam, iets wat enkel Gilles Coustilier lukte tijdens de wedstrijd.”

“Ik kan terug blikken op een geslaagde Wereldbeker. Ik eindig 8ste in de wereldbeker, iets wat zeer goed is zeker gezien de pech in Val D’Isère en Champvent. Zonder die pech had top 5 misschien wel mogelijk geweest. In de ranking van de UCI sta ik op een 10de plaats nog voor ik het WK gereden heb. Een ranking die heel belangrijk is omdat de 1ste 10 geen kwalificatie moeten rijden, maar rechtstreeks geplaatst zijn voor de halve finales.”

“Nu ga ik me voorbereiden op het Wereldkampioenschap begin september en proberen om ook daar de finale te rijden. Iets wat jammer genoeg moeilijker gaat zijn omdat de top 3 van de 20”, Benito Ros, Abel Mustieles en Danny Comas ook de wedstrijd 26” gaan rijden. Maar ik ga gewoon alles geven en we zien wel waar we uitkomen.”

Ook Coach Maarten Gijbels reageert na de wedstrijd in Pra Loup: “De Prestaties van de afgelopen weken waren voor velen een verrassing, maar deze uitslag is de bevestiging dat Iciar zijn aansluiting gevonden heeft bij de wereldtop!”

“Uiteindelijk zijn we 2,5 jaar samen begonnen aan een project om in de top 10 te staan op de UCI RANKING en finales te rijden. Het is super om te weten dat dit gelukt is met veel vallen en opstaan. We mogen sowieso spreken van een geslaagd seizoen! We mogen niet vergeten dat hij nog altijd enkele jaren jonger is dan de top 4 momenteel.”

Los van het resultaat van het Wereldkampioenschap begin september kan NDCT atleet Iciar Van Den Bergh terug blikken op een reeds zeer geslaagd seizoen.