Jarno Bellens stopt met BMX-en en zet alles op het veldrijden

Jarno Bellens stopt met BMX-en en zet alles op het veldrijden

Door zijn valpartij en de kwetsures die hij in het afgelopen BMX seizoen heeft opgelopen heeft Jarno Bellens besloten om zijn BMX aan de kant te zetten. Hier het relaas van zijn beslissing : “Mijn laatste EK als bmxer is ook voorbij, geen al te goede herinnering aan overgehouden want was de eerste reeks gevallen en een rijder recht in mijn zij geknald en toch nog 2 de reeks meegereden nadat er ijsspray opgespoten was door de dokter, goede start en hing 3 de en kon geen kracht zetten, een schuiver in de bocht en over en uit.
Terug naar de EHBO voor mijne wonde te laten verzorgen van de eerste reeks en ze zei dat de rib gebroken was. Na 14 uur in de auto op terug weg naar huis wist ik het zeker, ik STOP onmiddellijk met BMX en ga me toeleggen op veldrijden in September.
Thuis fotos laten nemen en de breuk duidelijk te zien.
Begin April mijn kaakbeen gebroken nu dit weer, tis genoeg geweest ik heb een minder seizoen gehad bij de boys 16 maar door de sleutelbeenbreuk van mijne broer Yari Bellens bij de cruisers besliste ik plots van ook te starten , daar werd ik Belgisch, Vlaams en Antwerps kampioen.”

Bellens IMG_4453

Jarno wil bij dit besluit toch even een dankwoord richten tot de volgende personen : “Ik wil vooral mijn papa en mama en Yari bedanken voor 8 jaar klaar te staan,
Ook een speciale dank aan Theo Geukens en Els Van Roey voor mij in 2014 de kans te geven voor bij AA DRINKS te rijden en zo 5 werd op het Wereldkampioenschap in Rotterdam, een jaar om nooit te vergeten.
Bert van Calster voor in 2015 bij het Supercross Benelux team te mogen rijden.
En voor het seizoen 2016 een dikke merci aan Gwenny Jamers en Philip Claes van het PMC Cycling Team Zolder.
Nancy Aerts en Kersten Van Kerckhoven voor de fotos.
Jan Vrankx ook merci.
En iedereen die mij aanmoedigde al die jaren.”

Het betekent niet dat we Jarno niet meer op de fiets gaan zien zitten. Neen het tegendeel is waar. Jarno had vorige winter reeds geproefd van het veldrijden en dat beviel hem goed. Vandaar dat hij de beslissing heeft genomen om vanaf nu alles op het veldrijden te zetten. Dus voor zij die Jarno Bellens nog in actie willen zien, worden verwacht vanaf september 2016 in het veld. We wensen hem heel veel succes toe…

IMG_8756

Bron : Jarno Bellens

Publicatie : Nancy Aerts