Jasper Ockeloen 1 van de grote favorieten bij het NK Strandracen.

Jasper Ockeloen 1 van de grote favorieten bij het NK Strandracen.

 

Jasper Ockeloen , rijdt voor het Parkhotel op de weg.  Jasper is tevens een begenadigd rijder op het strand. Dit seizoen heeft Jasper al wel 1 wedstrijd gewonnen in een toch wel harde competitie. Jasper verwacht niet dat hij zelf de grote favoriet is , een rol die andere bikers hem wel toedichten. Het strandracen ligt jasper heel erg goed en ook voor hem is het een uitstekende en fijne manier om de winter periode door te komen en toch die variatie in zijn training te geven die je wil hebben als renner CQ Biker. Ook Jasper antwoord geduldig op de vragen die Offroadbiking.eu op hem af vuurt.

Jasper , er zijn bikers die jou als de grote favoriet plaatsen voor het NK Strandrace , wat denk of vind jij hier zelf van.

Jasper ; Ik heb pas 2 races gereden, vorige week won ik, maar dit was op een compleet ander parcours dan aanstaande zondag, Ik beschouw mezelf niet als topfavoriet. Op dit parcours denk ik dat Bram Imming de favoriet is. Omdat hij snel kan aankomen, en in de Panne bewezen heeft over een goede vorm te beschikken.

Je wegseizoen is goed gegaan en kun je dit doortrekken naar het strand.

Jasper ; Het gemakkelijker om de vorm iets te rekken, dan om de vorm opnieuw op te bouwen wanneer je rust neemt na het wegseizoen. Ik merk dat ik nog wel wat snelheid van het wegseizoen meeneem naar het strand.

Is het nodig om nog hard door te trainen na je weg seizoen om goed in vorm te blijven of blijf je gewoon door trainen.

Jasper ; Voor het strandrace zijn intensievere en kortere trainingen belangrijker dan lange rustige duurtrainingen zoals de meeste wegrenners die in deze periode doen.

Hoe ga je om met het feit dat je de grote favoriet bent.

Jasper ; Zoals ik al zei beschouw ik mezelf niet als topfavoriet. Wel vind ik het leuk om te horen dat andere mij deze rol in de schoenen proberen te schuiven. Wanneer je realistisch kijkt naar de wedstrijd dan zijn de mannen die met een sterk blok rijden zeker in het voordeel doordat het een tactische race zal worden.

Wat als ? je kampioen word , trek je het strand seizoen dan door tot de laatste wedstrijd.

Jasper ; Ik ga in december sowieso op wintersport om wat afleiding te hebben van het fietsen en tot rust te komen. Daarna zie ik verder welke wedstrijden passen binnen de aanloop naar mijn wegseizoen.

Jan v Dijk.

Foto : Jasper Ockeloen