Jens Adams geveld door klierkoorts

Jens Adams geveld door klierkoorts

Geen Jens Adams dit weekend in Essen, noch in Overijse. Onze youngster is geveld met klierkoorts en blijft in Calpe, waar hij een eigen trainingsschema volgt. “Toch hoop ik volgend weekend opnieuw in competitie te komen.”

“Ik voelde al een hele poos dat ik sneller vermoeid geraakte én minder goed recupereerde”, vertelt de jongste van de Adams-broers. “Er moest wel iets schelen. Uiteindelijk is vorige week uitsluitsel gekomen na bloedtesten. Blijkbaar heb ik twee maanden geleden een infectie opgelopen. Vandaar die klierkoorts.”

Jens hoeft geen complete rust te nemen. “Dat heeft volgens de dokter geen zin. Tenzij ik wakker word met koorts uiteraard. Maar als ik me goed voel, mag ik fietsen en zelfs in competitie. Maar voorlopig ligt de focus op hersteltrainingen. Ik werkte de voorbije week hier in Calpe dan ook een individueel programma af.”

Essen en Overijse vallen in het water, maar stiekem hoopt Adams wel te hervatten in Mol en/of Francorchamps, volgend weekend. “Ik moet nu vooral naar mijn lichaam luisteren. En dat is wat ik ook zal doen.”

Bron : Vastgoed service – CH