Jens Schuermans wint in Offenburg

Jens Schuermans wint in Offenburg

Jens Schuermans heeft voor de tweede maal in een week een wereldbeker gewonnen bij de junioren. De Meridabiker overklaste iedereen en was outstanding. Een andere Limburger, Kevin Panhuyzen, werd na een zware val afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn toestand is niet zorgwekkend.

‘Kannibaal’ Jens Schuermans maakte er een wervelende mountainbikeshow van en toonde iedereen wat mountainbiken eigenlijk is. Na Val di Sole vorig jaar en Dalby Forest vorige week is dit al zijn derde wereldbekerzege in zijn prille carrière. Jens is nu absolute wereldtop en kandidaat wereldkampioen. De Maasmechelaar leek slecht weg te zijn. Maar dat was maar schijn. ‘Ik had een plan. Niet te snel vertrekken en dan de wedstrijd naar mijn hand zetten. Dat lukte perfect. Na de asfaltweg reed ik nog in vijfde positie. Net als vorig week raapte ik iedereen op. In de afdaling ging een Fransman heel hard en liet een gat vallen. Ik reed naar hem toe en ging volle bak door. Toen ik zag dat ik alleen zat, bouwde ik een mooie voorsprong uit. Met twintig seconden was ik niet gerust, met 25 seconden zat ik safe. Ik moest in de laatste ronde alleen geen fouten meer maken. Toch liep het bijna mis. In de Snake Pit, schoot ik uit mijn pedaal. Ik had geluk, want ik ging bijna over kop. Daarna was het alleen nog genieten . Tot nu toe heb ik alles gewonnen. Dit wil ik blijven door trekken.  Het WK is een prioriteit. In alle grote wedstrijden wil ik goed zijn. Nu hebben eerst de examens alle voorrang. Daarna heb ik de hele zomer om te mountainbiken. Ik reed zeker ook het EK in Slowakije.

Op het WK in Champéry wil ik in topvorm zijn.(dat is hij dus nog niet! EB),’besluit de drievoudige wereldbekerwinnaar.  Collega Lily van MTB Lily, ook een Limburgse, kreeg na de podiumceremonie de bloemen van Jens en was ontroerd.

Een andere Limburger, Kevin Panhuyzen, vorig week als eerstejaars nog zestiende, had minder geluk. Hij viel zwaar in de tweede ronde en werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Vooraleer hij de hulpdiensten hem in de ziekenwagen schoof, konden we nog kort interviewen. ‘Gisteren werd ik ziek en moest ik braken. Ik voelde me de hele wedstrijd niet goed. Ik ben toch vertrokken en kwam op een gewone plaats ten val. Ik heb hevige pijn in de borstkas. In het ziekenhuis zullen ze een radiografie doen,’aldus de Trek KMC biker.  Pieter Geluykens had even zeer een slechte dag en kampte met diarree en reed zich helemaal leeg.

Uitslag junioren

1. Jens Schuermans(B)                                     1:07:07
2. Lars Forster(Zwi)                                             +00:28
3. Dominic Zumstein(Zwi)                                    +00:36
4. Victor Koretzsky(Fra)                                       +00:39
5. Thijs Zuurbier(Ned)                                         +01:07
6. Grant Ferguson(GB)                                        +01:15
7. Maxime Urruty(Fra)                                        +01:35
8. Romain Seigle(Fra)                                         +01:35
9. Pablo Rodriguez Guede(Spa)                            +01:46
10. Loic Doubey(Fra)                                           +02:01
11. Andri Frischknecht(Zwi)                                 +02:07

14. Didier Bats(B)                                               +02:19
25. Pieter Geluykens(B)                                       +04:41
46. Nicolas Scheire(B)                                         +06:22
94. Jens Van Rompaey(B)                                    +11.16
106. Boris Cara(B)                                              +14:14

Kevin Panhuyzen gaf op na twee ronden.

Erik Braeken en Christel Dislaire vanuit Offenburg