Jente Michels pakt een mooie zege tijdens Superprestige in Gavere

Gavere

11 november 2018

De Superprestige van Gavere was de gelegenheid om onze rijders en rijdsters eens in de picture te zetten. Heel wat renners/rensters maakten de verplaatsing om daar mooie resultaten neer te zetten. Jenthe Michels pakte daar zijn achtste zege van het seizoen. Een op welke wijze dan ook nog….

Op zondag, 11 november 2018 kregen we in Gavere op een modderige omloop de superprestige wedstrijd. Bij de elites en de beloften kregen we geen Belgische rijders van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team aan de start. De overwinning in deze categorie ging zonder twijfel naar Mathieu Van der Poel. Hij was oppermachtig. De tweede plaats ging naar Toon Aerts en de derde plaats was weggelegd voor de wereldkampioen Wout Van Aert. Wel een Nederlandse Rijder namelijk Hendrikx Mees. Hij probeerde de kleuren van de ploeg een uitstraling te geven. Voor Mees was het de eerste echte moddercross die hij onder de wielen geschoven kreeg. En hij had er meteen een goed gevoel bij. Op dit loodzware parcours behaalde hij een 34e plaats tussen de profs. Dat is zeker een goed resultaat te noemen.

Bij de eerste jaars nieuwelingen kregen we 40 deelnemers aan deze wedstrijd. Voor ons was het uitkijken naar Milan De Nys en Seppe Laenen. De startpositie van Milan De Nys kon beter zijn maar hij liet zich niet aan de kant zetten. Hij schoof mooi op tijdens de loop van de wedstrijd en kon uiteindelijk een 11e plaats uit de brand halen. Na de wedstrijd gaf Milan aan dat het op heel wat plaatsen bodderde. Hij heeft nog geprobeerd om de sprint aan de gang te zetten voor een tiende plaats maar het lukte hem net niet. Hij hoopt dat er nog veel moddercrossen zullen volgen zodoende dat hij zich nog meer kan tonen. Voor Seppe Laenen was het aanklampen. Hij kwam uiteindelijk als 20e over de finish met een achterstand van 7.50 op de winnaar Aaron Dockx. De Nederlander Menno Huising werd tweede op 25 seconden en de derde plaats ging naar Iben Rommelaere die ook al op 1 minuut 21 binnen kwam.

Bij de tweedejaars hadden we 40 starters waaronder Jente Michels, Brent Blommen, Senne Willems, Milan Kuypers. Het is een sterke lichting en dat weten we. Het parcours lag er zwaar bij en dat hadden onze rijders graag. Jente Michels had een ongunstige loting. Hij kwam als 35e naar de start van de 40 rijders. Dan weet je natuurlijk al wat hem te wachten stond. Van in het begin proberen om zoveel mogelijk plaatsen goed te maken. De regen van de afgelopen uren had het parcours technischer gemaakt wat zeker in het voordeel lag van Jente Michels. Hij kon mooi opschuiven en in de tweede ronde voelde hij dat zijn tijd al gekomen was om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Hij had een kleine voorsprong en die bouwde hij ronde na ronde uit. Zo kon hij een thuisoverwinning op zijn palmares schrijven.

Dat Brent Blommen ook in goeden doen is, dat weten de supporters ook wel. Ook al heeft hij ook niet altijd een goede lottrekking. Op deze zware omloop moest Brent zeer diep gaan en kwam hij als 6e over de finish met een achterstand van 1.30 op teamgenoot Jente Michels. Senne Willems reed op deze zware omloop een 13e plaats. Hij kwam 2.47 na de winnaar binnen. Ook hij had diep moeten gaan op deze omloop. Milan Kuypers behaalde een 15e plaats. Hij vond het een lastige omloop. Het gevoel op de fiets was goed maar hij was na afloop zeker niet tevreden over zijn behaalde resultaat.

Onze Dames reden zich in het begin van de wedstrijd goed in de kijker. Elle Anderson nam een matige start en kon het tempo van de koplopers moeilijk bijhouden. Ze verloor hierdoor wel wat plaatsjes maar kwam zeker goed in beeld. Ze kon haar wedstrijd nog goed indelen en ze kwam uiteindelijk als 19e over de meet van de 38 deelnemers die er aan de start stonden. Ester Van der Burg stond ook aan de start in Gavere. Voor haar was de omloop ook vrij zwaar. Ze deed er alles aan om niet gedubbeld te worden en dat lukte haar. Ze kon als 26e de eindmeet bereiken. Weliswaar met 8.20 minuten aan haar broek ten opzichte van de winnares Arzuffi Alice Maria. De tweede plaats was voor Nikki Brammeier en de derde plaats was voor Sanne Cant.

Bij de junioren was Ryan Cortjens de snelste van het pak van 54 deelnemers. Hij wist Witse Meeussen te verslaan op 0.22 sec. De derde plaats ging naar Pim Ronhaar. Voor Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team was het Joachim Van Looveren die de beste uitslag liet optekenen. Hij werd zevende op 1.43 van de winnaar. Ook Ruben Van Praet kwam in actie op deze modderige omloop. Hij werd door Ryan Cortjens op een ronde gezet maar behaalde alsnog een 35e plaats. Minder verging het Senne D’Hollander. Senne had er zijn zinnen op gezet om op dit parcours te kunnen schitteren maar het verliep anders dan hij gehoopt had. In de hectische start kreeg hij al gauw een duw tegen het stuur waardoor hij overkop sloeg. Gevolg van deze valpartij was een stuur dat scheef stond, een rem los en de ketting die was afgelopen. Het was dus meteen al achtervolgen om terug te kunnen opschuiven naar de betere plaatsen. Na de fietswissel deed hij er alles aan om de achtervolging op te zetten. In de steile afdaling kwam hij in een verkeerd spoor terecht en kwam hij opnieuw ten val. Hij raapte alle moed bij elkaar en probeerde om opnieuw te achtervolgen. Maar de pijn aan de knie werd niet meer te dragen. Hij werd met een ritje in de ambulance naar de EHBO post gebracht om de eerste zorgen toe te dienen.  Na afloop verbeet hij de pijn en zette hij al zijn zinnen op de volgende uitdaging die in de loop van de week zou plaats vinden. Daarnaast dacht hij al aan de wedstrijd van het volgende weekeinde. We wensen hem een spoedig herstel toe.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Robert Goedgezelschap, Bram Van Lent