Jeroen Boelen zegeviert in Koningswedstrijd in Havelte

Traditioneel vindt in Havelte rond Koningsdag altijd de nationale wedstrijd plaats.
Op een zeer mooie locatie op de en rond de Havelterberg ligt een sterk gevarieerd parcours met korte felle klimmetjes en hele mooie technische secties. Destijds al een parcours waar ik graag kwam rijden en hier moet je zuinig met je krachten omspringen.

Bij de elite mannen zegevierde Jeroen Boelen van het Betcht.nl-Superior team voor Pim van de Marel (Merida-Bassa team)en derde plaats was voor Gerben Mos.

Laura Turpijn (SBJ Bike team)pakte een klinkende overwinning die haar teamie Lizzy Witlox op de 3 de plaats terug vond net Karen Brouwer. Laura van Regenmortel werd vierde. Mooie team prestatie hoor en de sponsor kan meer dan tevreden zijn, wat vooralsnog bij de mannen niet echt wil lukken.

Karen Brouwer van het KMC – Koga mountainbike team verdient toch wel even een bijzondere vermelding. Vrijdag ging Karen met een mooie overwinning lopen op de 100km van de SKS Marathon in Sundern-Hagen in Duitsland. Karen haar specialiteit is immers de lange afstand.

Op zaterdag kan ze na het startschot mooi in de eerste ronde met de mannen mee rijden. Vanaf de tweede ronde ging ze alleen verder en moest ze in haar eentje het tempo hoog houden. Goed gefocused en geconcentreerd rijden was het devies en met de gestaag neervallende regen op 20 km voor het einde komt er een zwaar slot aan deze marathon, die ze na 100 KM winnend afsloot met een 31 ste plaats algemeen.
In Havelte werd ze tweede en zo sloot ze het weekend mooi af met twee podiumplaatsen.