Jiri Polnicky valt zwaar op training

Jiri Polnicky valt zwaar op training

ava

Pech voor Sunweb-renner Jiri Polnicky vrijdag, want hij werd in Sankt-Moritz het slachtoffer van een zware valpartij. De Tsjech ging in de namiddag samen met Klaas Vantornout en Kevin Pauwels bijtrainen, maar kreeg een opwippende metalen pin in het voorwiel, waardoor dat wiel blokkeerde. Jiri werd met volle kracht tegen het asfalt gegooid.

Door de zware klap verloor hij even het bewustzijn en liep hij verschillende verwondingen in het aangezicht op, wat even voor paniek zorgde. Gelukkig behield Klaas Vantornout zijn rust en trommelde hij meteen een ambulance op, terwijl Jiri stilaan terug bij bewustzijn kwam.

In het ziekenhuis in de buurt van Sankt-Moritz kreeg de bezorgde omkadering van Sunweb – Revor geruststellend nieuws. Ploegdokter Frank De Winter, die samen met manager Jurgen Mettepenningen en diens rechterhand Dieter De Clercq net in Zwitserland was gearriveerd, nam meteen polshoogte op bij onze pechvogel.

“Alle vitale functies bij Jiri bleken gelukkig intact,” vertelde de ploegarts. “Hij liep wel een whiplash en een lichte hersenschudding op, net als een resem schaafwonden en een zwelling in het gelaat. Jiri blijft nog een nachtje in ziekenhuis ter controle, morgen beslissen we in overleg met de plaatselijke dokters of hij terug naar het hotel mag. Als het herstel goed verloopt, kan Jiri binnen een tweetal dagen misschien weer fietsen. Vraag is vooral hoe erg die hersenschudding blijkt.”

Brecht Toelen

Bron: Sunweb-Revor.be