Jolien Verschueren out voor de rest van het seizoen

Jolien Verschueren out voor de rest van het seizoen

Geen goed nieuws voor Jolien Verschueren (27). Vorige dinsdag onderging de Oost-Vlaamse een hersenoperatie. Die verliep voorspoedig, maar verder onderzoek heeft uitgewezen dat het verwijderde gezwel niet goedaardig is. Een aanvullende behandeling is noodzakelijk. Jolien zal dit jaar niet meer in competitie uitkomen. 

In een vorig communiqué kon u al lezen dat Jolien Verschueren vorige dinsdag is geopereerd van een gezwel in de hersenen. Dat werd drie jaar geleden per toeval ontdekt tijdens een scan na een val op training. Meer dan ‘opvolging’ bleek toen niet nodig. Onlangs werd -tijdens een check-up- duidelijk dat het onding toch gegroeid was, waarna onmiddellijk werd beslist over te gaan tot het wegsnijden ervan.

Daar zijn de artsen in geslaagd, maar na verder onderzoek blijkt de verwijderde tumor helaas niet goedaardig te zijn. “En dat vereist uiteraard een aanvullende behandeling”, vertelt Jens Demanet, teamdokter van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. “Daar wordt zo snel mogelijk mee gestart. Dat zorgt er wel voor dat het herstel een stuk langer zal duren dan oorspronkelijk gedacht. Dit jaar zal Jolien in elk geval niet meer in competitie uitkomen.”

‘Carrière even on hold’

Een mokerslag voor de dubbele winnares van de Koppenbergcross, maar ze gaf al aan dat ze hard wil en zal knokken om ook die tegenslag te boven te komen. “Ik blijf zonder meer strijdvaardig. Met de steun van familie, supporters, dokters en mijn team, ga ik er vol tegenaan. Ook mijn geloof helpt me daarbij! Ik besef dat mijn fietscarrière op dit moment on hold staat, maar mijn gezondheid primeert.” Jolien is ondertussen uit het ziekenhuis ontslagen en verblijft thuis in haar vertrouwde omgeving.

Het teammanagement van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice geeft Jolien álle tijd die ze nodig heeft. “Onze grootste wens is dat Jolien herstelt. Vanuit het team zullen we haar helpen en steunen waar het kan. We wensen haar en haar familie heel veel sterkte in deze moeilijke periode.”

Bron : Paulus Sauzen – Vastgoedservice PB

Publicatie : Nancy Aerts

Photo : Bart