Jolien Verschueren vanaf 1 januari bij YTFCT

Jolien Verschueren vanaf 1 januari bij YTFCT

Jolien Verschueren versterkt op 1 januari e.k. het ladiesteam van Young Telenet-Fidea CT. Jolien die de voorbije weken tweede werd o.a. in de Koppenbergcross en in Ruddervoorde is de revelatie van het huidige veldritseizoen bij de vrouwen. Zij vervoegt de ploeg voor drie jaar. Jolien is als veldrijdster vooral gekend omwille van haar karakter, haar kracht en inzet. Ze is 24 jaar en werkt als sportjuf aan een kleuterschool.

Manager Hans van Kasteren is in zijn nopjes met de aanwerving. “Het vrouwenveldrijden wordt onderschat. Het heeft meer dan zijn waarde zodat we er nog feller op inzetten. Vermits we het Belgisch karakter van ons team willen versterken zijn we erg blij met de komst van Jolien. We kennen en waarderen haar talent. We zijn ervan overtuigd dat ze met de begeleiding die we haar bieden nog een stap hogerop kan. Geef haar de mogelijkheid om haar techniek verder bij te schaven en ze zet de volgende stap. Jolien geeft ons ladiesteam met Nikki Harris, Pavla Havlikova, Loes Sels en Ellen Van Loy extra cachet”, stelt de manager.

Jolien moest niet lang nadenken toen ze het voorstel van YTFCT kreeg, vertelt ze. “Omdat dit voor mij een flinke stap voorwaarts is. Tot nog toe werkte ik graag en goed samen met mijn vader als trainer en begeleider, de inbreng van sportdirecteurs Danny De Bie en Kris Wouters  zal de perfecte aanvulling zijn. Qua techniek kan ik zeker nog verbeteren. Ik denk dat ze me erbij wilden omdat ik een bijter ben. Zelfs al ben ik niet goed, dan nog plooi ik niet en werk ik me te pletter. Mijn huidige seizoen was tot dusver een bevestiging van het laatste deel van het vorige. Ik zou mijn nieuwe ploeg graag een podiumplaats bieden op het BK”, hoopt Jolien.