Joyce Vanduffel en Michael Bogaerts halen goud bij de Junior Women en Men tijdens het PK BMX Limburg te Zolder

Het was een mooie deelnemersveld in Zolder op het PK Limburg. Veel Limburgse piloten aan de start nu dat het een verplichte wedstrijd is, maar ook veel rijders van anders provincies.

In  de Cruisersklasse 30+ ging de overwinning naar Koen Vanduffel ( Cyclo bike Limburg ), 2de plaats was voor Nico Van Dartel ( Cyclo bike Limburg ) en de 3de plaats ging naar Yvan Laenen ( Circuit Zolder-Heusden-Zolder ). Floortje Bervoets ( Circuit Zolder-Heusden-Zolder ) mag een jaartje met de Limburgse kampioenentrui rondrijden bij de Girls 5-7 jaar, 1ste eredame was Emma Szekely ( Peer BMX vzw ) en 2de eredame was Kaylani Bartels ( Circuit Zolder-Heusden-Zolder ). Wereldkampioene Kjelle Poets ( Offroad club BMX 2000 Dessel vzw ) won bij de Girls 8-9 jaar en Kaat Wijckmans ( Circuit Zolder-Heusden-Zolder ) werd 2de. Bij de Girls 10-11 was het Laura Driesen van de organiserende club die op het hoogste schavotje mocht gaan staan, de andere podiumplaatsen waren voor Mirre Caers ( Offroad club BMX 2000 Dessel vzw ) en Melissa Kinable ( Peer BMX vzw ). In de categorie Girls 15+ was de Limburgse titel van de Junior Women voor Joyce Vanduffel ( Cyclo bike Limburg ), de 2de plaats was voor Sarah Neys ( Circuit Zolder-Heusden-Zolder ).

Bij de kleinste boys namelijk 5-6 jaar was de titel van Limburg kampioen voor de thuisrijder Niels Appermont, de 2de plaats was voor Neo Tielens ( Peer BMX vzw ) en de 3de plaats voor Lowie Nulens ( Circuit Zolder-Heusden-Zolder ). Topfavoriet Dieter Brouns ( Circuit Zolder-Heusden-Zolder ) won overtuigend de finale bij de boys 7 jaar met in zijn kielzog clubrijders Matisse Geeraerts en Niels Driesen. Bij de boys 8 jaar ging de overwinning en trui naar thuisrijder Seppe Laenen, 2de en 3de plaats waren ook voor de organiserende club Iben Noel en Thomas Willems. Brent Blommen ( Circuit Zolder-Heusden-Zolder ) was de snelste Limburgse piloot bij de boys 9 jaar, 2de werd Ferre Vanwinkel ( Peer BMX vzw ) en de 3de plaats was voor  Jules Nulens ( Circuit Zolder-Heusden-Zolder ).Thuisrijder Renzy Simsek wist zijn favorietenrol waar te maken en won overtuigend zijn finale bij de boys 10 jaar, de andere podiumplaatsen waren voor zijn vriend en clubrijder Kjentill Bartels en Rhune Clynen. Bij de 11 jarige was Jonathan Put ( Circuit Zolder-Heusden-Zolder )  de snelste, 2de werd Gianni Gybels ( Offroad club BMX 2000 Dessel vzw ), 3de plaats was voor Senne Poets ( Offroad club BMX 2000 Dessel vzw ). Seppe Caers van Offroad club BMX 2000 vzw won bij de boys 12 jaar, de andere podiumplaatsen waren voor Rune Deburchgraeve ( Peer BMX vzw ) en thuisrijder Pieter Leroi. Bij de boys 13 jaar was de kampioenentrui voor Nick Vandeput ( Peer BMX vzw ), zilver voor Thallon Baute ( Circuit Zolder-Heusden-Zolder ), brons voor Ken Schepkens ( Circuit Zolder-Heusden-Zolder ). De 14 jarige thuisrijder Sander Habex won zijn finale en werd zo Limburg kampioen, 2de was Zenno Vanduffel ( Cyclo bike Limburg ) en 3de werd thuisrijders Wesley Jacobs. Bij de boys 15 jaar was de titel van Limburg BMX kampioen voor thuisrijders Frederique Claes, zilver voor Maarten Clerix van Peer BMX vzw en brons voor Maarten Kinable eveneens van Peer BMX vzw. Thuisrijder Brecht Put was de snelste bij de boys 16 jaar, de andere podiumplaatsen waren voor Niels Rubens ( Peer BMX vzw ) en thuisrijders Dries Van Gestel. In de categorie Boys 17+ was de kampioenentrui voor Sam Bastiaansen ( Circuit Zolder-Heusden-Zolder ), zilver voor zijn clubgenoot Dries Aerts en brons voor eveneens een thuisrijder Michiel Habex. Michael Bogaerts ( Cyclo bike Limburg ) werd voor de 5demaal Limburg kampioen, ditmaal in de Junior Men categorie, 2de plaats was voor thuisrijder Sam Steegmans en 3de plaats voor Dimitri Lenaerts van Peer BMX vzw.