Julien Absalon outstanding in Offenburg

Julien Absalon outstanding in Offenburg

Julien Absalon heeft op verbluffende wijze de wereldcup in Offenburg gewonnen. De Olympische kampioen overklaste alle tegenstand. Europees kampioen Jaroslav Kulhavy, ook  wereldbekerleider, werd tweede. De Fransman Maxime Marotte werd verrassend derde, Burry Stander vierde en Carlos Colomba eindigde als vijfde.

De Olympische kampioen nam meteen de hele bende van zeven renners met ondermeer Hermida, Schurter, Litzer, Marotte, Näf, Fontana mee in zijn zog.  Op het einde van de tweede ronde waren Kulhavy en Alvarez Gutierrez  komen aansluiten. Fumic was uit de kopgroep verdwenen en Sauser had de aansluiting bewerkt.

Na drie ronden reed Absalon weg uit een kopgroep van negen. Wereldbekerleider en Europees kampioen Jaroslav Kulhavy was de enige die hem nog even kon volgen.

In de voorlaatste ronde kwam Absalon al door met een voorsprong van meer dan twintig seconden. ‘Ik had een plan. Ik wilde in een lange klim en op een technisch stuk wegrijden. Dat lukte. Ik had meteen vijftien seconden en toen was het  binnen. Het leek wel eenvoudiger dan vorige week, maar toch heb ik er hard voor gereden, ‘verklaarde de Olympische kampioen na afloop. De Fransman zegevierde al voor de vijfde maal in zijn loopbaan en bracht de teller van de werelbekerzeges op 23.

Europees kampioen Jaroslav Kulhavy eindigde tweede, maar moest zijn leiderstrui van de wereldbeker afstaan aan Julien Absalon. Een dolgelukkige Fransman Maxime Marotte overschreed als derde de finishlijn. De Zuid-Afrikaan Burry Stander en de Spanjaard Carlos Coloma vervolledigde het podium.

Belgisch kampioen Kevin Van Hoovels reed een hele knappe wedstrijd en eindigde als 35 ste.  Hiermee zette hij weer een stap voorwaarts in  zijn internationale carrière. Sven Nys deed wegens een blessure niet mee.

Uitslag heren:

1. Julien Absalon
2. Jaroslav Kulhavy
3. Maxime Marotte
4. Burry Stander
5. Carlos Coloma
6. Fabian Giger
7. Nino Schurter
8. Marco Aurelio Fontana
9. Thomas Litzer
10.Ivan Alvarez Gutierrez
11. Rudi Van Houts

 

Erik Braeken en Christel Dislaire uit Offenburg