Kevin Van Hoovels op eigen kosten naar Dalby Forest

Kevin Van Hoovels op eigen kosten naar Dalby Forest

De KBWB heeft vandaag de nationale selectie bekend gemaakt voor de wereldbekerwedstrijd in Dalby Forest. Opvallend daarbij is de niet-selectie van nationaal kampioen Kevin Van Hoovels. De Lingier-Evenzarenner maakt nu de verplaatsing op eigen kosten.

De vraag is hier duidelijk wat de plannen van de Wielerbond zijn. Wordt nu helemaal gekozen om veldrijders om te scholen tot mountainbikers? Tom Meeusen is een steengoede crosser en bewees zijn talenten al in het mountainbiken. Over Sven Nys geven we geen commentaar. Maar Kevin Van Hoovels staat momenteel wel 36 ste op de UCI-ranking!

Vragen waarop we de komende dagen en weken een antwoord trachten te vinden. Oh ja,  voor alle duidelijkheid:  Sven Nys en Tom Meeusen zijn de eliterenners in de nationale selectie voor de wereldbeker in Dalby Forest.

Gelukkig zijn de selecties in de andere categorieën logischer.  Bij de junioren kiest men voor Jens Schuermans, die outstanding is. Didier Bats en Boris Cara mogen ook mee. Kevin Panhuyzen, Jens Van Rompaey en Pieter Geluykens werden ingeschreven door hun team en maken geen deel uit van de nationale selectie.

Bij de dames U23 verdedigt Elise Marchal de Belgische kleuren. Bij de U23 heren zien we alleen maar klasbakken aan de start met nationaal kampioen Sebastien Carabin, Jeff Luyten en Ruben Scheire.

We zijn ervan overtuigd dat de jonge garde niet gaat teleurstellen in Groot-Brittanië.

Erik Braeken