Kevin Van Hoovels wint ook in Hasselt

Kevin Van Hoovels wint ook in Hasselt

ava

Kevin Van Hoovels heeft de tweede manche van de City Mountainbike Challenge in Hasselt gewonnen. Het was zijn tweede overwinning van het weekend. Kevin Pauwels werd tweede, Klaas Vantornout derde.

Water, een paar stellingen, een wasbord en een stad, meer heeft de organisatie van de City MTB Challenge niet nodig om een mooie omloop neer te leggen. Van de Grote Markt tot de Zuivelmarkt, heel Hasselt leek voor één dag op een MTB-parcours.

De junioren, nieuwelingen, dames en masters passeerden allemaal de revue. Het was echter uitkijken naar de wedstrijd van de belofte en elite. Reeks één werd gewonnen door Sven Beelen. Samen met zijn teammaat Kevin Pauwels domineerde hij heel de wedstrijd. Angelo De Clercq maakte er een volledig Sunweb-podium van.

In reeks twee was Ben Berden iedereen te snel af. De Limburger wist zonder probleem Tim Wynants en Belgisch kampioen mountainbike Kevin Van Hoovels af te houden. Klaas Vantornout werd vierde.

Na twee keer een kwartier koers namen de eerste acht van elke reeks het tegen elkaar op in de finale. Kevin Van Hoovels bepaalde het tempo met in zijn wiel Kevin Pauwels die duidelijk hersteld was van zijn sterke MTB-wedstrijd in Sankt Vith.

Van Hoovels ging net als gisteren nipt met de overwinning lopen. Kevin Pauwels en Klaas Vantornout namen plek twee en drie voor hun rekening.