Klaas Vantornout vlot naar eindzege CMC

Klaas Vantornout vlot naar eindzege CMC

ava

Klaas Vantornout heeft de laatste manche van City Mountainbike Challenge in Gent op zijn naam geschreven. Door de afwezigheid van klassementsleider Ben Berden en een zieke Kevin Pauwels reed de Sunweb-renner vlot naar de eindzege.

Het werd een verregende laatste CMC-manche in Gent. Tijdens de reeksen en de jongeren categorieën viel de regen met bakken uit de lucht. Bij aanvang van de finale kwam gelukkig de zon tevoorschijn. De wedstrijd bleef lang gesloten.  Klaas Vantornout klopte uiteindelijk zijn ploegmaat Sven Beelen in de sprint,  terwijl Australisch kampioen Chris Jongewaard beslag legde op de derde plaats.

Klaas Vantornout pakte door de afwezigheid van zijn naaste concurrenten vlot de eindoverwinning. gevolgd door Sven Beelen.

Brecht Thaens pakt juniorentitel in striemende regen

Bij de junioren werd het een spannende strijd voor de eindoverwinning. Titelkandidaat Brecht Thaens schoot als een speer uit de startblokken en reed de eerste wedstrijdhelft het veld aan flarden.

De Limburger kon echter zijn hoge tempo niet aanhouden en werd voorbijgesneld door Dylan Beeckman en Robin Vande Abeele. Thaens had echter genoeg aan een derde plaats om zich te verzekeren van de eindzege. Yentl Van Den Berghe zag de eindoverwinning uit handen glippen door een lekke band in de slotfase.

Bij de nieuwelingen kroonde Milan Vader zich met de zege tot eindwinnaar, Jay Bytebier op twee en Kamiel Van Dessel op plaats drie. Laura Turpijn ging bij de dames met de zege aan de haal. De Nederlandse regerende kampioene haalde het voor Katrien Thijs -die wel de eindoverwinning pakte- en Fien Lammertijn.

Mario Vanoudenhove sterkste bij masters 1

De overwinning bij de masters 1 ging naar Mario Vanoudenhove, hij was sneller dan eindwinnaar Roel Hontis en Francis Cumptich. Bij de masters 2 had Wim Van Loy genoeg aan een derde plaats om de eindoverwinning te pakken. De dagzege was voor Peter Vanlembeke.

In de funklasse was de overwinning weggelegd voor Steven Dumoulin die Gaël Tack en Kristof Vaneeckhout naar plaatsen twee en drie verwees. Gaël Tack pakte wel eindzege.

Brecht Toelen