Klaas Vantornout wint eerste manche Superprestige in Ruddervoorde

Klaas Vantornout wint eerste manche Superprestige in Ruddervoorde

Klaas Vantornout heeft de eerste manche van de Superprestige in Ruddervoorde gewonnen. De Belgische kampioen was sneller dan Sven Nys. Tom Meeusen was derde, Van der Haar vierde. Niels Albert kon de tenoren niet volgen en werd vijfde. Kevin Pauwels kende een rotdag en werd pas tiende. Bart Wellens gaf eens te meer op.

Klaas Vantornout was ook de eerste aanvaller van dienst. Maar hij kreeg al vlug het gezelschap van Lars van der Haar, Sven Nys en Tom Meeusen.

Toen Niels Albert al in de derde van de acht af te leggen ronden wegreed van Nys, Vantornout, Lars van der Haar en Tom Meeusen, was er de vrees dat de koers afgelopen zou zijn. Niets was minder waar. Het werd nog een boeiende wedstrijd. Eerst werd Albert iets voorbij halfkoers bijgehaald door Vantornout, daarna door Nys en ten slotte ook door Meeusen. Alleen Van der Haar bleef achter.

Dat was het begin van een eindstrijd waarin Nys, Vantornout en zelfs een herboren Meeusen elk om beurt hun kans gingen zodat Albert ze moest laten rijden. Hij zou zelfs nog bijgehaald en voorbijgereden worden door Van der Haar. Met drie gingen ze de slotronde in. Al snel demarreerde Vantornout. De kleine kloof die hij wist te slaan, verdedigde hij met succes tegen Nys toen die voorbij Meeusen geraakt was.

Bart Aernouts eindigde op de zesde plaats voor zijn ploegmaat Thijs van Amerongen. Rob Peeters werd achtste, Marcel Meisen negende en Kevin Pauwels kon nog net in de top tien postvatten.  Bart Wellens stapte net als in Tabor vroegtijdig uit de wedstrijd.