Kort nieuws: Modder om de oren

Kort nieuws: Modder om de oren

ava

Het veldritseizoen is meer dan fietsen alleen, dat werd na het weekend in Ruddervoorde nog eens duidelijk.

Quentin Jauregui niet naar Sunweb maar naar Boxx

Quentin Jauregui zal vanaf januari 2012 niet in de kleuren van Sunweb-Revor rijden-zoals het team eerder meedeelde aan de pers-, maar voor de Boxx Veldritacademie. De Fransman had een mondelinge overeenkomst met het team van Jurgen Mettepenningen, maar tekende uiteindelijk zijn contract bij Boxx.

Acht Belgen naar eerste wereldbeker in Plzen

Bondscoach Rudy de Bie heeft maandag de volledige selectie voor de eerste wereldbeker in Plzen van komende zondag bekendgemaakt.

Elite: Bart Aernouts, Niels Albert, Tom Meeusen, Sven Nys, Kevin Pauwels, Sven Vanthourenhout, Klaas Vantornout, Bart Wellens.

Reserven: Dieter Vanthourenhout, Vincent Baestaens.

Vrouwen: Sanne Cant, Nancy Bober, Nicolle De Bie-Leyten, Hilde Quintens, Katrien Thijs, Joyce Vanderbeken, Ellen Van Loy.

Voor beloften en juniores zijn er in Pilzen geen wereldbekermanches.

Ruddervoorde meteen kijkcijferrecord

VT4 kan al meteen terugblikken op een succesvolle TV-cross. De netmanager van de commerciële zender was tevreden : een piek van 795.698 kijkers en een gemiddelde van 681.125.

Bart Wellens neemt foto’s voor Man Bijt Hond

Bart Wellens is erg gegeerd door de media op dit moment. Zijn knappe prestaties van de voorbije weken leggen hem in dat verband geen windeieren. Hij zou elke dag interviews kunnen geven, maar hij is selectief.

“De voorbije week ben ik in Koksijde urenlang geïnterviewd door Michel Wuyts voor een TV-reeks over de wereldkampioenen veldrijden. Vanaf de wereldbeker in Zolder op Tweede Kerstdag zullen de afleveringen wekelijks op het scherm komen. Ook Danny De Bie, de ploegleider, zal er als ex-wereldkampioen zijn plaats in hebben,” aldus Wellens op de teamsite.

In Laarne had het populaire één-programma Man Bijt Hond hem gevraagd om zijn dag te portretteren. “Om het uur moest ik een foto nemen. Daar kwam het nodige denkwerk bij te pas.”

Brecht Toelen